Eldenia verlost van frustratie

8 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Uitzinning van vreugde vierde Eldenia woensdagavond de promotie naar de derde klasse. In het beslissingsduel met Spero scoorde Bennie Gerrits in de 38e minuut de bevrijdende treffer: 2-1. Eldenia was verlost van een grote frustratie.

Tien jaar lang deed Eldenia verwoede pogingen om de degradatie in 2003 naar de vierde klasse ongedaan te maken. Heel vaak was de Eldense ploeg er dichtbij, maar telkens ging het op het laatste moment mis. Met die frustratie rekende Eldenia woensdagavond op sportpark De Vijzel in Doornenburg, de thuishaven van GVA, af.
De ploeg van trainer Barry Heijse (foto) kwam tegen Spero in de 17e minuut op 1-0 door een vrije trap van Nick Buyl. Op slag van rust maakte de formatie uit Elst gelijk. Doelman Tim Schoofs van Eldenia kreeg de bal niet klem na een kopbal van de volledig vrijstaande Benjamin Ahuluheluw, waarna Erwin Peters in de rebound scoorde: 1-1.
Na de hervatting had Eldenia een overwicht en kreeg daarvoor acht minuten voor tijd de beloning. Invaller Bennie Gerrits trok de bal vanaf de linkerflank hard voor en zag de bal tot zijn genoegen over doelman Henco van de Sandt via de binnenkant van de paal in het Elster doel vallen: 2-1.
“Na de nederlaag tegen Driel gaf niemand nog een stuiver voor ons”, glunderde Eldenia-trainer Barry Heijse na afloop. “Maar we hebben ons helemaal teruggeknokt. In de bespreking heb ik tegen de jongens gezegd, dat we het nu ook moesten afmaken om niet weer het lachertje te zijn.”
Heijse, die als trainer met zowel Groessen als RVW via de nacompetitie promoveerde, noemde de promotie met Eldenia het ‘hoogtepunt in zijn trainerscarrière’. “De zege was ook dikverdiend”, meende Heijse. “In de eerste helft was er ook niets aan de hand. De bal viel twee keer bij ons voor de pot en daar viel ook nog een goal uit. Maar in de rust heb ik gezegd niet in de rats te zitten. Gewoon erop blijven vliegen en dat hebben we gedaan. Voetballen konden we namelijk al, maar we hebben dit jaar ook strijd leren leveren. Dat is het grote pluspunt geweest.”

* Foto homepage: Doelman Tim Schoofs van Eldenia pakt de bal na een voorzet.


Doelman Tim Schoofs krijgt de bal niet klem na een kopbal van Benjamin Ahuluheluw (liggend, links), waarna de bal bij Erwin Peters voor de voeten valt. (Foto: Nico Kooij)


Erwin Peters scoort de gelijkmaker voor Spero. Doelman Tim Schoofs is kansloos. (Foto: Nico Kooij)


De spelers van Eldenia vieren feest. (Foto: Coen Dreuning)