Eldenia te sterk voor ‘Boys’

23 september 2018 | Van onze AS-redactie

Eldenia is de competitie in de derde klasse D van het zondagvoetbal uitstekend gestart. In een zeker niet hoogstaande wedstrijd was de ploeg van trainer Erwin Koen met 2-1 te sterk voor Arnhemse Boys. In 4D eindigde een andere Arnhemse derby tussen Eendracht en Arnhemia in een 6-4 zege voor de thuisploeg. SC Rheden pakte in de gemeentelijke derby tegen VVO de zege (2-1).

Joël Libiana had Arnhemse Boys in het duel met Eldenia in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet, maar binnen een kwartier na de pauze waren de rollen volledig omgedraaid. Stefan Gezius zorgde voor de fraaie gelijkmaker (1-1), waarna de aanvaller even later aan de basis stond van de tweede Eldense treffer. Pim Cornelissen was de afmaker: 2-1.

In de derde klasse C trok SC Rheden aan het langste eind tegen VVO: 2-1. Een gelijkspel had de verhoudingen in dit matige duel, waarin Justin van Reem de bezoekers in de eerste helft op 0-1 had gezet, beter weergegeven. De winnende Rhedense treffer had bovendien niet goedgekeurd mogen worden. Spits Patrick d’Hulst sloeg de bal met zijn hand in het doel, maar arbiter De Graaf was dat ontgaan. De leidsman was niet gevoelig voor de felle protesten van VVO, dat zich ook al boos had gemaakt over de Rhedense gelijkmaker. Die kwam tot stand uit een strafschop (benut door d’Hulst), maar aan de overtreding zou buitenspel vooraf zijn gegaan.
VVO was in de eerste 25 minuten met goed combinatiespel oppermachtig, maar ging gaandeweg de wedstrijd mee in het spel van SC Rheden. De Velpse ploeg werd steeds slordiger in de passing en vond tegen het knokkende steeds minder makkelijk de vrije man. Na de 2-1 achterstand drong VVO in de slotfase nog flink aan, maar de Rhedense defensie hield met wat kunst- en vliegwerk stand.  
De wedstrijd SC Rheden – VVO werd gespeeld op het kunstgrasveld. Arbiter De Graaf keurde het hoofdveld op sportpark IJsselzicht af, omdat de belijning onvoldoende zichtbaar was. 

VDZ, met MASV de torenhoge favoriet voor de titel, gaf in en tegen Doetinchem na de pauze een 2-0 voorsprong nog uit handen. Bas Mulder was verantwoordelijk voor beide treffers, waarvan eenmaal uit een strafschop. Joris Schemkes (paal) en Wesley Martens (lat) hadden namens VDZ pech bij de afronding. Het missen van de vele kansen brak de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi in de slotfase nog op. Defensieve blunders leidden in de slotfase nog tot twee tegendoelpunten (2-2), waardoor VDZ met een fikse kater terugkeerde naar Arnhem.

Ramon van ’t Veld, overgekomen van SC Rheden, was zondag belangrijk voor MASV in het duel met Gendringen. De aanvaller maakte in zijn competitiedebuut twee treffers (3-1 en 4-1) en had zo een groot aandeel in de 5-2 zege van de Arnhemse titelkandidaat. Oveo Ubbergen had MASV op voorsprong gezet. Na de gelijkmaker kreeg de thuisploeg hulp van een verdediger van Gendringen (2-1). Angelo Siep (rechts op archieffoto), vorig seizoen clubtopscorer, maakte de vijfde Arnhemse treffer.

In 3C ging het duel SML – OBW niet door in verband met een sterfgeval bij de Zevenaarse club.

* Foto boven: Arnhemse Boys neemt het doel van Eldenia onder vuur. (Foto: Nico Kooij)

UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL (23 SEPTEMBER)
HOOFDKLASSE A
Silvolde – RKZVC                         1-3
DEM – Hoogeveen                       1-3
De Bataven – Be Quick 1887      3-1
Alcides – Achilles 1894                0-1
SDO – Hollandia                           3-2
Purmersteijn – RKHVV               6-1
AWC – MSC                                   4-1
Hoogland – Fortuna W               1-1

DERDE KLASSE C
Doetinchem – VDZ                      2-2
Vios B – Pax                                  1-1
MvR – FC Trias                            3-3
SML – OBW                                  uitgesteld
SC Rheden – VVO                       2-1
MASV – Gendringen                   5-2

DERDE KLASSE D
Hatert – HAVO                            0-1
Dio ’30 – Driel                              3-0
Rood Wit – Blauw Wit                2-3
DVOL – Germania                       0-1
Beuningse Boys – Trekvogels    3-3
Brakkenstein – Roda ’28            1-1
Eldenia – Arnhemse Boys          2-1

VIERDE KLASSE D
Eendracht – Arnhemia               6-4
Groessen – GVA                           2-1
ONA ’53 – Westervoort              1-4
Angeren – Jonge Kracht            1-4
Veluwezoom – GSV ’38              1-1
CHRC – RKPSC                           8-0
DVV – HC ’03                              4-2

VIJFDE KLASSE D
Edesche Boys – Elsweide          3-1        
Rijnland – RVW                          1-1
SDOO – Babberich                     4-1
SDZZ – SVHA                              3-1
Gelders Eiland – Loo                 2-2
De Paasberg vrij