Eldenia laatste op eigen toernooi, DVOL wint in doelpuntrijke finale van VVO

24 augustus 2020 | Van onze AS-redactie

DVOL is zondag winnaar geworden van het jaarlijkse toernooi van Eldenia. De ploeg uit Lent was in de finale met 4-3 te sterk voor VVO. Eldenia eindigde als laatste. De Zevenaarse tweedeklasser was in de strijd om de derde plaats een maatje te groot voor de ploeg van trainer Roy van der Hoek: 6-1.

Jordie van Doesburg (rechts, archieffoto)

In een doelpuntrijke finale tussen de zondagse derdeklassers DVOL (3D) en VVO (3C) kende de Velpse ploeg een sterke openingsfase. De eindpass was echter niet altijd nauwkeurig, waardoor drie mogelijkheden op een doelpunt verloren ging. Toch kwam de ploeg van trainer Peter Gerritsen na 20 minuten op voorsprong. Na een corner viel de afvallende bal voor de voeten van Jordie van Doesburg, die via de onderkant van de lat knap raak schoot: 1-0. Twee minuten later was het echter al weer gelijk. Luuk Geerlings profiteerde van slordig uitverdedigen aan Velpse kant: 1-1. Lang kon de ploeg uit Lent niet genieten van die gelijkmaker, want vrijwel vanaf de aftrap leidde een overtreding op Muqdad Hassoo tot een strafschop voor VVO. Joost Baarslag benutte de penalty feilloos: 2-1.

In de laatste twintig minuten van de eerste helft nam DVOL het heft in handen. Mike Wouters zorgde voor 2-2 en op slag van rust sloeg de ploeg van trainer Mike Brussen nog twee keer toe. Weer Luuk Geerlings (kopbal na een corner) en Mike Wouters (na een ingestudeerde vrije trap) zorgden voor de Lentse voorsprong bij rust: 2-4.

Peter Gerritsen

In de door de vele wissels aan beide kanten rommelige tweede helft drong VVO in het laatste kwart van de wedstrijd DVOL weer terug. Een kwartier voor tijd scoorde Theo Weijs uit een vrije trap uiterst fraai 3-4. Joost Baarslag leek na een luchtduel met de Lentse doelman, ver buiten het doelgebied en nog voorbij de penaltystip, voor 4-4 te hebben gezorgd, maar die treffer werd geheel ten onrechte afgekeurd.

Trainer Peter Gerritsen van VVO maalde er niet om. Hij had bij vlagen aardig spel gezien, maar de vier tegentreffers baarden wat zorgen en waren alle weggevertjes. “Drie van de vier ook nog uit een standaardsituatie. Dat mag niet gebeuren.”

Roy van der Hoek

Eldenia stond voor het eerst op het eigen toernooi niet in de finale. Sterker, het eindigde als laatste. Toch maakte trainer Roy van der Hoek zich na de nederlagen tegen VVO (1-2) en DCS (1-6) geen zorgen.
“Door de coronacrisis en daardoor het vroegtijdig beëindigen van de vorige competitie heb ik de spelers niet kunnen bekijken. Ook jeugdspelers niet en iedereen heeft daarom minuten mogen maken. Vanaf nu gaan we werken aan een vaste basis en ga ik doorselecteren”, zei Van der Hoek, die op het toernooi nog geen beroep kon doen op Falco Wouters.

Tegen DCS was Eldenia in de strijd om de derde plaats kansloos. Bij rust keek de Eldense ploeg al tegen een 1-5 achterstand aan. De treffer van Eldenia kwam op naam van Marley Ibrahim. Na de hervatting waren de doelpunten schaars. Alleen DCS scoorde nog een keer.

Maik Angenent

RKHVV won zondag in Groesbeek ook de tweede wedstrijd op het Willie Verbeet Toernooi van Germania en dat betekende de toernooizege. Hoofdklasser Achilles ’29 werd met 2-1 verslagen. Beide Huissense doelpunten werden gescoord door Marco Corba (ex-VVO, ex-Bennekom).
Afgelopen woensdag was de ploeg van trainer Maik Angenent al te sterk geweest voor SCE: 4-1. De doelpunten kwamen toen op naam van de van VVO overgekomen Ramon van Steenbergen, Mike Pröpper en Mink Bugter (ex-Eldenia). Een verdediger van SCE schoot ook nog in eigen doel. 

Zondag 23 augustus
Finaledag
toernooi Eldenia
Finale: VVO – DVOL 3-4
Om derde plaats: Eldenia – DCS 1-6
Finaledag Frans van de Zand Toernooi Babberich
Om vijfde plaats: DVV – Gendringen 5-0
Om derde plaats: Babberich – OBW (za( 4-4 (Babberich wns)
Finale: GVA – HAVO 0-0 (GVA wns)