Eldenia kegelt VVOG uit beker

21 november 2013 | Van onze AS-redactie

De vrouwen van Eldenia hebben zich woensdag geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost. De Eldense ploeg maakte thuis tegen het Harderwijkse VVOG het halve dozijn vol: 6-0.

Eldenia moest een tussenronde spelen om een plek bij de laatste acht te bemachtigen. De zaterdagse eersteklasser VVOG werd direct onder druk gezet. Eldenia kreeg ook kans op kans, maar pas in de veertigste minuut was het raak. Lieke Hendriks scoorde na een pass van Eefje van den Nieuwenhof: 1-0.
Na rust was de weerstand van de gasten snel gebroken. “Het was onze beste tweede helft van het seizoen”, zei trainer maarten de Vries van Eldenia. “Het was 45 minuten lang genieten. Gevarieerd aanvalsspel en veel doelpunten.”
Vooral in de eerste twintig minuten na rust was Eldenia trefzeker. Kim de Vries (tweemaal) en Anoek Alon zorgden voor een 4-0 stand, waarna Bodine van Dijk (foto) de mooiste treffer van de avond scoorde. Vanuit de loop joeg zij de bal van 25 meter in de kruising: 5-0.
Eldenia kreeg daarna nog vele kansen, maar een uitstekende VVOG-keepster en paal en lat stonden aanvankelijk een doelpunt in de weg. In de slotfase maakte Anoek Alon met haar tweede treffer het halve dozijn vol. De assist was van Vieve Wenting, die na goed doorgaan voor de prima voorzet zorgde.
Behalve Eldenia staat ook SC Westervoort in de kwartfinale van de districtsbeker.

* De onderstaande foto’s zijn van Eric Beatse.


Aanvoerster Kim de Vries scoort haar eerste en Eldenia’s derde treffer.


Shalisa Leming ontwijkt een tackle van een verdedigster van VVOG. Links Zoë Botham.