Eldenia in finale nacompetitie

28 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia staat in de finale van de nacompetitie. De ploeg van trainer Barry Heijse was na strafschoppen te sterk voor Driel. Na 90 minuten was het 1-1, na verleniging 2-2. In de finale om een plek in de derde klasse is Overasseltse Boys de tegenstander.

Over het duel Eldenia – Driel zal nog lang worden nagepraat. Vooral de actie van de al gewisselde topschutter Bryan van Schooten, zorgde in de verlenging voor de nodige commotie. Driel scoorde in de vijfde minuut van de verlenging, de grensrechter van Eldenia vlagde voor buitenspel, maar arbiter Westenberg uit Druten keurde de treffer toch goed: 1-2. Bryan van Schooten wilde vervolgens de arbiter vanuit de dug-out te lijf, maar kon worden vastgehouden. De arbiter toonde van Schooten wel de rode kaart.
“Het was buitenspel”, vertelde Ruben Bouwman, middenvelder van Eldenia, na afloop. “Na een onderbreking van 10 minten kwamen we in die verlenging gelukkig toch nog op gelijke hoogte. Het was bloedstollend.”
Die gelijkmaker kwam van de voet van Ralf van Bussel, die in de eerste helft ook voor de 1-0 had gezorgd. Eldenia had na de 1-0 kansen op 2-0, maar had geen geluk bij de afwerking. Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Driel gelijk: 1-1.
In de noodzakelijke strafschoppenserie scoorden beide ploegen vijf keer. Bennie Gerrits benutte de zesde Eldense strafschop, driel miste.
op zondag 3 juni speelt Eldenia de finale om een plek in de derde klasse tegen Overasselste Boys. Zonder Bryan van Schooten, die na zijn rode kaart automatisch voor 1 duel is geschorst. De topscorer van Eldenia, zal vrijwel zeker ook volgend nog een aantal wedstrijden aan de kant moeten blijven. Van Schooten speelt volgend seizoen bij Arnhemse Boys.