Eldenia gaat door zonder te spelen

13 mei 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia gaat zonder te spelen door naar de tweede ronde van de nacompetitie. SJN, door de tuchtcommissie van de KNVB voorlopig op non-actief gesteld, trok zich terug uit de nacompetitie. 

Overasseltse Boys mag zich kampioen noemen van de vierde klasse E van het zondagvoetbal en promoveert naar de derde klasse. De tuchtcommissie van de KNVB deed vrijdagmiddag uitspraak naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de gestaakte beslissingswedstrijd om de titel tussen Overasseltse Boys en SJN. “De 1-0 tussenstand in het voordeel van Overasseltse Boys wordt als eindstand aangemerkt”, deelde Jan Lammers, hoofd wedstrijdzaken van de KNVB district oost, mee. “Het onderzoek naar SJN gaat door, maar het eerste elftal is voorlopig op non-actief gesteld. Het bestuur van SJN heeft de KNVB bovendien per mail laten weten dat de club afziet van deelname aan de nacompetitie.”
Het nacompetitieprogramma tussen de ploegen van 4E en 4F kan zondag nu gewoon doorgaan. Voor SJN heeft de KNVB geen vervangende club aangewezen. Eldenia heeft zich daardoor automatisch geplaatst voor de twee ronde. Daarin komt de ploeg van trainer Roy van der Hoek op 22 en 29 mei uit tegen de winnaar van de tweestrijd SCP-VVO. Die 2 ploegen spelen zondag in Puiflijk hun eerste wedstrijd. De return is op woensdag 18 mei in Velp. Het andere duel is NSVV Fc Kunde-VDZ. Zondag is het eerste duel op het terrein van DVOL in Lent, op woensdag 18 mei treffen beide ploegen elkaar in Arnhem. De winnaar speelt in de tweede ronde tegen Blauw Wit, de nummer 10 van 3D. 

Zie ook: VVO en Eldenia mogelijk niet in actie. Klik hier