Eldenia en VDZ onderuit in Brabant

6 november 2014 | Van onze AS-redactie

De vrouwen van Eldenia hebben hun eerste nederlaag in de hoofdklasse B geleden. Koploper Eindhoven won de topper met 3-1. In 1D ging ook VDZ in Brabant onderuit; met 1-0 bij OVV ’67.

 

HOOFDKLASSE B
Eindhoven – Eldenia 3-1 (0-1).

Eldenia liet bij koploper Eindhoven zien de strijd met de titelfavoriet volop aan te kunnen. “Ik was niet onder de indruk van Eindhoven”, vertelde Maarten de Vries, de assistent van hoofdtrainer Peter Jacobs na afloop. “Maar Eindhoven wint wel.”
Die zege dankte de club uit Brabant vooral aan Lisanne Vermeulen, één van de speelsters van PSV die bijna wekelijks Eindhoven komt versterken. Vermeulen boog na de pauze in haar eentje een voor rust opgelopen 0-1 achterstand met een puntgave hattrick om in een 3-1 voorsprong voor de thuisclub.
In de eerste helft deed Eldenia niet onder voor Eindhoven. “Beide ploegen kregen toen mogelijkheden, maar de beste kansen waren voor ons”, zei de Vries. “Zo werd Cynthia Hartendorff slim onderuitgehaald, want anders was ze doorgebroken en een afstandschot van Carolien Mollink ging maar net over.”
Toch kwam Eldenia na twintig minuten op voorsprong. Zoë Botham (foto) kwam vanaf links achter haar tegenstander vandaan, versnelde en schoot de bal in de verre hoek: 0-1. Eldenia kreeg daarna meer kansen. Een verdediger van Eindhoven haalde de bal van de lijn en uit een vrije trap kopte Eefje van den Nieuwenhof zelfs raak. Die treffer werd in de ogen van Eldenia echter ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.
Na de pauze leek Eldenia op 0-2 te komen. Na een kopbal van Botham was iedereen bij Eldenia al aan het juichen, maar volgens de arbiter was de bal van de lijn gehaald. Lisanne Vermeulen nam de thuisploeg vervolgens op sleeptouw en zij zorgde voor de ommekeer. Uit het niets viel de 1-1. Keeper Manon Bosch van Eldenia redde even later nog wel toen een aanvaller van Eindhoven alleen voor haar verscheen, maar was op twee inzetten van Vermeulen kansloos: 3-1.
Shalisa Leming kwam tijdens het duel in botsing met een tegenstander en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Einhoven gaat in de hoofdklasse B aan kop met 22 punten uit 8 duels. Buitenveldert 2 (18 uit 8) en Eldenia (17 uit 7) zijn de achtervolgers.

EERSTE KLASSE D
OVV ’67 – VDZ 1-0 (1-0).

VDZ liet geheel onnodig de punten achter in Brabant. “Beide ploegen creëerden weinig kansen, maar na een counter en twee keer keer niet goed ingrijpen in onze defensie, stond het ineens 1-0 voor de thuisclub”, vertelde VDZ-trainer René Petersen na afloop.
De bezoekers kwamen na de pauze een stuk beter voor de dag. “We kregen na rust vier goede kansen en daaruit hadden we toch zeker een keer moeten scoren”, zei Petersen. “Een punt was dikverdiend geweest en drie punten behoorde tot de mogelijkheden. Al met al een matige wedstrijd met voor ons een onnodige nederlaag.”
VDZ staat in 1D met 12 punten uit 8 duels op een achtsteplaats en heeft nog vier ploegen onder zich. Eldenia 2 (1 uit 8) en DESK (0 uit 8) bezetten de laatste twee plaatsen.