Eldenia A1 toont weer veerkracht

7 december 2012 | Van onze AS-redactie

Eldenia A1 heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. In de hoofdklasse M kwam de Eldense ploeg met 0-2 achter in de thuiswedstrijd tegen Viod A1, maar pakte in de slotfase toch de winst: 3-2.

HOOFDKLASSE M
Eldenia A1 – Viod A1 3-2 (0-1)

De uitwedstrijd in Doetinchem lag nog vers in het geheugen bij Eldenia A1. Bij Viod A1 leidde de ploeg van trainer Paul Lentjes eerder dit seizoen met 3-0, maar moest uiteindelijk toch nog met een gelijkspel (3-3) genoegen nemen.
Op sportpark Elden was het Viod A1, dat al na vier minuten de leiding nam: 0-1. Na ruim een kwartier was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker na een prima pass van Tolunay Pehlivan op Kenny Katman. De Doetinchemse doelman voorkwam de gelijkmaker.
Na de 0-1 ruststand kreeg Eldenia kort na de pauze een nieuwe tik te verwerken. Na een te korte terugspeelbal kon ook de Eldense doelman de 0-2 niet voorkomen.
Eldenia ging hierna opportunistischer spelen en kwam na een kwartier verdiend op 1-2 door Pim Cornelissen. Eldenia rook dat er meer in zat en zette nog meer druk op Viod, dat een kwartier voor tijd met tien man verder moest. Een speler van de gasten kreeg rood wegens natrappen.
Viod kreeg nog een kans op 1-3, maar vrij voor de keeper ging de mogelijkheid verloren. In de 85e minuut viel de gelijkmaker. Tolunay Pehlivan scoorde met een strak schot: 2-2.
Eldenia zette alles op alles om de drie punten binnen te halen en dat werd beloond. Aanvoerder Pim Cornelissen zorgde met een fraaie lob voor de winnende treffer: 3-2.
“Een gelijkspel was gezien de kansen over en weer misschien een betere afspiegeling geweest”, zei trainer Paul Lentjes na afloop. “Maar de zege was wel een beloning voor onze inzet.”
Eldenia A1 nam door de zege verder afstand van de degradatieplaatsen en staat met 13 punten uit 12 wedstrijden op de achtste plaats. DVV A1 (10 uit 12) is tiende op de ranglijst.

Uitslagen Hoofdklasse M
RKHVV A1 – DVV A1                 6-2
Varsseveld A1 – SML A1           3-0
Eldenia A1 – Viod A1                3-2
Pax A1 – Warnsveldse Boys A1 2-3
SCH A1 – DVC ’26 A1               0-1
AZSV A1 – DCS A1                    4-2