Eldenia 1 pakt Arnhem Cup

5 juni 2019 | Van onze AS-redactie

De vrouwen van Eldenia hebben zondag opnieuw een feestje gevierd. Na het behalen van de titel in de hoofdklasse B pakte de ploeg van trainer John Kaersenhout ook de Arnhem Cup. In de finale was Eldenia 1 te sterk voor het tweede team van Eldenia: 4-1.

Voor het eerst in de 50-jarige historie van de Arnhem Cup werd ook een toernooi voor vrouwenteams gehouden. Zes ploegen hadden zich ingeschreven, maar de finale werd een Eldens onderonsje. Eldenia 1 maakte de favorietenrol waar.

Eldenia 2 versloeg in de halve finale VDZ (5-1) en dus mochten ook de vrouwen van Eldenia 2 hun opwachting maken in de finale. Het tweede team bood de hoofdmacht van Eldenia uitstekend partij, maar was niet in staat voor een verrassing te zorgen.
Manouk Paulus zorgde voor 1-0 en 2-0. Eefje van de Nieuwenhof, in de competitie goed voor 38 doelpunten, scoorde 3-0. De 4-0 kwam van Sam Gil y MuiƱos, waarna Carolien Mollink de eretreffer scoorde voor Eldenia 2.

SML JO-13 won de Arnhem Jeugd Cup in categorie A. De Arnhemse ploeg versloeg in de finale Arnhemse Boys met 4-0. Het duel om de derde plaats tussen Jonge Kracht en Eldenia eindigde in een gelijkspel (2-2). In de noodzakelijke strafschoppenserie toonde Jonge Kracht zich het koelbloedigst en eindigde als derde.
In categorie B was Elistha JO-13 in de finale te sterk voor Eendracht. De ploeg uit Elst won na een 2-0 voorsprong bij rust met 4-2.

* Alle foto ’s zijn gemaakt door Nico Kooij.

Spelmoment uit de vrouwenfinale tussen Eldenia 1 en 2.
De winnaars en de verliezers.
Aanvoerder Eefje van den Nieuwenhof van Eldenia 1 met de Arnhem Cup.