EKCA maakt het onnodig spannend

23 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van EKCA hebben een belangrijke zege behaald. De nummer voorlaatst van de derde klasse E won met 15-14 van Olympus’58. Erik Tangerink maakte de winnende treffer voor de Arnhemse ploeg.

EKCA, spelend zonder Michiel Oosterhuis en Lisanne van Baal (beiden ziek) en de gepasseerde Sabine Anderson, begon gedreven aan het duel met het Doetinchemse Olympus’58. Met Mark Gamelkoorn, Monique van Kempen en Nancy Wichard, de vervangers voor het afweige trio, zette de thuisclub veel druk, waardoor de gasten niet in de wedstrijd kwamen.
Dat leidde na 20 minuten tot een 5-2 voorsprong. Die was bij rust uitgebouwd naar 8-4. “Na de pauze lieten we de teugels wat vieren en gingen we in het spel van Olympus mee”, zei trainer Peter Beenen na afloop. “We presteerden het dus weer om er zelf een spannende wedstrijd van te maken.”
Olympus kwam in de 20e minuut op gelijke hoogte (13-13) en nam 3 minuten later zelfs een voorsprong. Met nog 2 minuten op de klok benutte Nancy Wichard een korte kans: 14-14. Beenen bracht daarna Mathijs Praas in om meer lengte in de aanval te krijgen.
Dat resulteerde uiteindelijk toch nog in de zege. Net als in de heenwedstrijd in Doetinchem was het Erik Tangerink die Olympus’58 met een afstandschot de das om deed: 15-14.
Trainer Peter Beenen van EKCA was tevreden over het spel. “Vooral in de eerste helft hebben we het goed gedaan. Een compliment ook aan de invallers”, zei Beenen, die de zege van EKCA over de gehele wedstrijd gezien verdiend noemde.
EKCA blijft in 3E staan op een zevende plek, maar de achterstand op Olympus’58 werd door de zege teruggebracht tot 1 punt. ’t Overschotje is laatste met 2 punten uit 9 duels.

Doelpunten EKCA: Erik Tangerink 3, Jeffrey Kruisland 3, Nancy Wichard 3, Erwin Voskamp 2, Melissa Willemsen 1, Monique van Kempen 1, Renate Meurs 1, Mark Gamelkoorn 1.

Uitslagen Derde klasse E
EKCA – Olympus’58             15-14
Zwart Wit – Duko                 12-17
’t Overschotje – DKOD         10-13