Eindelijk zege voor Oranje O20 op WK

3 juli 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het Nederlands vrouwen handbalteam heeft op het WK onder 20 de eerste zege behaald. Oranje won in Brno met maar liefst 31-16 van Tunesië.  Bij rust leidde Nederland met 15-9.

Na een nederlaag in de openingswedstrijd tegen Brazilië en een gelijkspel tegen Noorwegen was Oranje hard toe aan een zege. Die kwam er tegen Tunesië op overtuigende wijze.
Nederland opende direct de score met een afstandsschot van Lois Abbingh. Met een offensieve verdediging liep Oranje binnen 10 minuten uit naar 8-4. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Monique Tijsterman al confortabel met 15-9.
De tweede helft begint Nederland met een offensieve 6:0 dekking, maar het is Tunesië dat scherper uit de startblokken komt (16-12). Met onder andere twee breaks van Sanne Hoekstra een break van Estavana Polman weet Nederland het gat weer te vergroten naar 20-12. Hierdoor ziet de coach van Tunesië zich genoodzaakt om een time-out te nemen. Estavana Polman wordt vastgezet, maar hier heeft Nederland helemaal geen moeite mee, want via de cirkel en breaks wordt de score uitgebouwd naar 25-13. Als Celine Bootsman erin komt en direct een penalty uit het doel houdt mag zij de wedstrijd uit keepen. Nederland schakelt weer over naar een 4:2 dekking en kan via breaks uitlopen naar 31-16.

Bron: nhv.nl