Einde seizoen Senna van den Bos

12 februari 2021 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem kan lange tijd niet meer beschikken over Senna van den Bos. De 29-jarige korfbalster liep vorige week zaterdag in het duel in de Korfbal League met LDODK een zware voetblessure op en zit voor zes weken in het gips. Van den Bos verwacht dit seizoen niet meer in actie te komen.

In de wedstrijd tegen LDODK moest Van den Bos al na tien minuten het veld verlaten. “Ik hoopte dat het mee zou vallen, maar dat is dus niet zo”, vertelt Van den Bos. ”De pees bij de aanhechting naar de hak is zo goed als doorgescheurd. Volgens de orthopeed is dit een zeldzame blessure die nauwelijks voorkomt. Een blessure die je oploopt als je al chronische problemen hebt. Ik had pas twee weken wat klachten. Het is pure pech.”


Van den Bos kwam afgelopen zomer over van DVO 5, een vriendenteam. Bij Oost-Arnhem, waarvoor ze al eerder in haar juniorentijd uitkwam, wilde korfbalster er nog een keer vol voor gaan. Door dit seizoen kan echter een streep. Van den Bos: “Ik wil zeker terugkomen, want ik ben natuurlijk niet teruggekeerd bij Oost-Arnhem om maar vier duels in de Korfbal League te spelen. Dit is heel jammer, want ik begon net weer op mijn oude niveau te komen. Ik hoop in de zomer weer wat te kunnen doen en dan volgend seizoen, met publiek, te spelen in de Korfbal League.”

Oost-Arnhem speelt zondagmiddag in Amsterdam tegen Blauw Wit. De ploeg van trainer Ron Steenbergen is in de Korfbal league na vier duels nog puntloos. Rosemiek Harrewijn is aan de selectie toegevoegd. Zij vervangt Senna van den Bos.

* Foto boven: Hét moment waarop Senna van den Bos geblesseerd raakt tijdens het duel Oost-Arnhem – LDODK. (Foto: Gertrude de Vries)

Zie ook: Oost-Arnhem leert snel bij (klik hier)