Einde bekeravontuur Arnhem Eagles

28 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Aan het bekeravontuur van Arnhem Eagles is donderdagavond een einde gekomen. De basketbalploeg van trainer Sven Voogt verloor in de derde ronde in sporthal De Laar met 50-86 van CBV Binnenland, koploper in de  promotiedivisie.

De formatie uit Barendrecht was de toerenhoge favoriet, maar stiekem hoopte eerstedivisionist Arnhem Eagles op een stunt. De thuisclub, die in het bekertoernooi Rotterdam 2 en Rowic al had verslagen, ging ook furieus van start. Via snelle en goede aanvallen nam Arnhem Eagles tot enthousiasme van het thuispubliek een 20-17 voorsprong. In die fase speelden de bezoekers slordig en dat werd door Arnhem Eagles afgestraft.
CBV Binneland herstelde zich echter snel en voelde dat er een stapje extra werd gevraagd. Het tempo ging omhoog en dat was voor het dappere Arnhem Eagles niet meer te volgen. Bij rust waren de rollen al omgedraaid en had Binnenland de achterstand al omgebogen in een voorsprong: 29-50.
In de tweede helft kwam er geen verandering meer in het spelbeeld. De gasten uit Barendrecht toonden hun klasse met enkele fraaie dunks. De voorsprong werd ook nog uitgebouwd naar een 50-86 eindstand.