Eerste punt voor AVW ’66

27 november 2021 | Van onze AS-redactie

“Blij dat we van die hatelijke nul af zijn. Dat is een opsteker.” Trainer Delano Verwey moest zich met AVW ’66 tevreden stellen met een punt bij Renswoude (0-0), maar een driepunter had er ook ingezeten. “Want we waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de doelman van Renswoude verrichtte een paar knappe reddingen.”

Na zeven nederlagen op rij pakte AVW ’66 in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal eindelijk het eerste punt. De Westervoortse formatie kampt al het gehele seizoen met talloze blessures en dat is vooral terug te zien in het scorend vermogen. “We hebben heel veel moeite met scoren. Vier doelpunten in acht wedstrijden is natuurlijk veel te weinig”, stelt Verwey vast. “Met Martijn Derksen, Guido Temmink en Roy Wittens is er een hele voorhoede al langere tijd geblesseerd.”

Delano Verwey

Dat de competitie vrijwel zeker een paar weken stil komt te liggen, komt Verwey daarom niet slecht uit. “Het had wat mij betreft zelfs eerder gemogen. Wij zijn door de vele blessures soms met slechts één wissel op pad gegaan”, zegt Verwey, die tegen Renswoude wel weer een beroep kon doen op Jelmer Goedhart. “Jelmer heeft na ook een langdurige blessure de laatste twintig minuten meegedaan. Daardoor kon Mike Teeuw weer naar de nummer tien positie. Dan zie je meteen dat er met Mike en Jelmer meer rust is op het middenveld. Mike en Jelmer dwongen ook de keeper van Renswoude nog tot knappe reddingen.”

AVW ’66 is nog steeds laatste, maar Verwey wanhoopt niet. “Kijkend naar de wedstrijd tegen Renswoude en het gegeven dat we in januari weer completer zijn, maak ik me geen zorgen.”

Stand onderin: 10. Renswoude 9-8, 11. OVC ’85 8-7, 12. Lunteren 9-4, 13. Lelystad ’67 9-2, 14. AVW ’66 8-1.

In de derde klasse A kwam DVOV een vroege treffer van Uni VV niet meer te boven en verloor in Nijmegen verrassend met 1-0. Na vier zeges op rij was dat een flinke domper voor de ploeg van trainer Robert Grauwde. De Velpse formatie scoorde in die laatste vier ontmoetingen liefst 18 keer, maar kwam tegen de Nijmeegse studentenclub niet tot scoren. Als excuus gold dat spits Sander Beek niet van de partij was. 

Bij een zege was DVOV, mede door de vele afgelastingen, opgeklommen naar de vierde plaats. Met 15 punten uit 9 duels blijft de Velpse ploeg nu de nummer zes op de ranglijst.  

ZATERDAGVOETBAL (27 NOVEMBER)
HOOFDKLASSE A
DHSC – Achilles Veen  3-2
Smitshoek – Rijnvogels  0-4
Zwaluwen – Poortugaal  1-3
Jodan Boys – Duno D  3-3
Spijkenisse – Scherpenzeel afgelast
Rijsoord – Capelle  0-6
ARC – Achilles ’29  afgelast
SC Feyenoord – FC ‘s-Gravenzande  3-1

TWEEDE KLASSE G
VRC – Valleivogels  3-1
Renswoude – AVW ’66  0-0
Veensche Boys – VSCO ’61  4-1
Lelystad ’67 – Unicum  1-3
Owios – ASV Dronten  0-3
Batavia ’90 – Lunteren  2-0
OVC ’85 – FC Horst afgelast

DERDE KLASSE A
Uni VV – DVOV  1-0
ESA – FC Zutphen afgelast
ZZC ’20 – Redichem afgelast
Waalstad – Oeken afgelast
Teuge – Eefde  0-1
Excelsior Z – Eerbeekse Boys  0-5
JVC Cuijk – Dieren afgelast

VIERDE KLASSE A
Kolping Dynamo – De Paasberg afgelast
Zuid Arnhem – Alverna afgelast
Elistha – Oranje Blauw afgelast
Valburg – Beuningse Boys  afgelast
Quick 1888 – Juliana ’31 afgelast
De Treffers – Woezik  3-3
SVHA – AWC afgelast