Eerste driepunter ESA, koploper AVW ’66 onderuit bij Valleivogels

21 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal de eerste overwinning behaald. De formatie van trainer Peter Gerritsen won met 4-1 bij Renswoude, dat de rode lantaarn overnam van de Arnhemse ploeg. Koploper AVW ’66 ging na vier zeges op rij voor het eerst onderuit. Valleivogels was met 4-1 te sterk.

Bij ESA was na vier nederlagen op rij sprake van opluchting. De zege bij Renswoude, dat met drie punten net boven ESA stond, was dan ook bittere noodzaak. Job Seinen zette ESA in de 20e minuut op voorsprong. De assist was van Yousef Ouali. Kort voor rust maakte Jordy Folman er ook nog 0-2 van.
Op aangeven van Bram Weijs besliste Tom Titarsolej vijf minuten na rust de wedstrijd. “We kregen daarna nog heel veel kansen en hadden naar een veel hogere score uit kunnen lopen”, vertelde ESA-trainer Peter Gerritsen na afloop. Het bleef echter bij een doelpunt. Jordy Folman was de maker, de assist was van Job Seinen. Een kwartier voor tijd redde Renswoude de eer. Voor Gerritsen kon dat de dag niet meer bederven. “Ik ben hier blij mee. De spelers hebben het juiste karakter getoond en over de instelling ben ik heel tevreden.”

Koploper AVW ’66, spelend zonder aanvoerder Mick Steenvoorden, verloor met 4-1 bij Valleivogels. In de eerste helft zag het daar nog niet naar uit. Nadat de thuisploeg op 1-0 was gekomen, maakte Ivo Rigter na een combinatie tussen Mike Teeuw en Robin van Otegem in de 23e minuut gelijk.
Na de hervatting nam Valleivogels in de 58e minuut de leiding: 2-1. De thuisploeg profiteerde vervolgens van de geboden ruimte en sloeg nog twee keer toe: 4-1.
In de tweede klasse G is Veensche Boys met 12 punten uit 5 wedstrijden nog de enige ploeg zonder verliespunten. FC Horst, Scherpenzeel, AVW ’66 en Blauw Geel ’55 zijn met 12 uit 5 de directe achtervolgers. Onderin staan vijf ploegen op 3 punten: Lunteren, VVOP, AGOVV, ESA en Renswoude.

In 3A leed koploper SC Oranje ook de eerste nederlaag. In Veenendaal ging de ploeg van trainer Carel van der Velden met 1-0 onderuit. Stadgenoot AZ 2000 verloor voor de vijfde keer op rij. Dit keer was Veenendaal met 1-3 te sterk.  

(later meer)


UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (21 oktober)

Eerste klasse C
DHSC – Delta Sports ’95               3-2       
WNC – GJS                                      2-0
LRC – DTS Ede                                1-1
De Merino ’s – SVL                         1-1 
Montfoort – Woudenberg             2-1    
Sliedrecht – Duno D                       1-3  
Bennekom – GRC ’14

Tweede klasse G
VVOP – Lunteren                           1-0
VSCO – Veensche Boys                 1-2
Renswoude – ESA                          1-4                    
Valleivogels – AVW ’66                 4-1 
FC Horst – Owios                           4-1
Scherpenzeel – Blauw Geel ’55    5-2
Lelystad ’67 – AGOVV                   5-0

Derde klasse A
Uni VV – SKV                                  2-4    
VRC – SC Oranje                             1-0 
AZ 2000 – Veenendaal                  1-3
Candia ’66 – Zelos                         
Redichem – Keizerstad                 4-1
Advendo ’57 – SVP
De Treffers – Dieren                      3-3

Vierde klasse B
Harskamp – Veluwse Boys           1-9
De Paasberg – Fortissimo            0-2