Eendracht zal nooit gaan schoppen

12 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Vorige week gingen ze met 11-0 tenonder tegen Warnsveldse Boys. En afgelopen zondag verloren ze met 9-0 van GVA. Je zou de voetbalschoenen meteen bij het vuilnis zetten. Maar niet bij Eendracht 1. “We maakten in het veld een dolletje met de GVA-spelers dat ze de tiende mooi niet konden maken”, zegt trainer Rogier Kamerbeek. 

Zo gaat dat bij de Arnhemse club, die nu voorlaatste staat in 5D,  met 2 punten en een belabberd doelsaldo van 3 voor en 32 tegen. Baakse Boys staat er nog onder met 0 punten. Maar denk niet dat ze op sportpark ‘Over het Lange Water’ nu in zak en as zitten. Rogier Kamerbeek, die samen met Richard Willemsen het trainersduo vormt, vertelt: “We waren erop voorbereid. Toen afgelopen seizoen het complete eerste wegliep, werd het derde elftal het nieuwe eerste. We hebben samen aan tafel gezeten en we hebben toen afgesproken: we dóen het.”‘

Dat was dapper. Want het derde was echt geen verzameling afgetrainde voetballers. Het zijn merendeels brave huisvaders bij wie het laatste gaatje van de broekriem al lang is bereikt. Kamerbeek: “We wisten natuurlijk dat het heel moeilijk zou worden. Onze doelstelling is: geen laatste worden. Nou, Baakse Boys staat nog steeds onder ons. We hebben wel twee dikke nederlagen geleden, maar tegen de laatste twee tegenstanders hóefden we geen punten te halen. Toch ging het zondag tegen GVA 20 minuten lang goed. Toen het 6-0 stond heb ik de drie wissels erin gegooid. Want we zijn een vriendenploeg en ze willen allemaal spelen. En we blijven voetballen, he? We gaan écht niet schoppen of zo. Tegen Warnsveldse Boys kregen we van hun supporters complimenten dat we zo gedisciplineerd bleven voetballen.”

En Rogier Kamerbeek weet heel zeker dat ze deze week vrijwel allemaal weer naar de training komen. “En dan gaan we eerst dat laatste doelpunt, de negende, van GVA bespreken. Dat doelpunt viel namelijk uit een corner en dat zit me niet lekker. Daar hebben we bepaalde afspraken over gemaakt, over de dekking, en die werden niet goed uitgevoerd. Daar gaan we dan over praten. Jazeker, dat vatten we serieus op, we halen daar weer leermomenten uit.”
Wat de spelers doen voor hun club, ja, daar heeft Kamerbeek bewondering voor. “‘Ze hebben zélf de kleding geregeld via allerlei sponsors. Het ziet er piekfijn uit. De tenu’s, de regenjasjes, zelfs hebben ze badslippers gekregen. Geweldig, toch? Het zijn allemaal echte clubmensen. Ikzelf ook en daarom zal ik het bijltje er nooit bij neergooien.”

Zondag gaat Eendracht naar SDZZ in Zevenaar. Is de trainer niet bang voor een nieuw pak slaag? “Nee, SDZZ lijkt me nu net een tegenstander tegen wie we een punt kunnen pakken. Nee, ik ga niet zeggen hoe we gaan spelen, want zij lezen dit natuurlijk ook. Maar ik heb mijn strijdplan klaar.”