Eendracht na rust voorbij De Paasberg in Arnhem Cup

25 april 2018 | Van onze AS-redactie

Eendracht heeft zich na AVW ’66 als tweede ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De vierdeklasser won woensdagavond met 3-1 van de zaterdagvoetballers van De Paasberg. In de halve eindstrijd treft de ploeg van trainer Marcel Gerrist de winnaar van het kwartfinaleduel MASV – OVC ’85. Die wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 1 mei.

De Paasberg, uitkomend in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal, had in de eerste helft het iets betere van het spel. Theo Groeneveld, die trainer-coach Paul van Koppenhagen op de bank verving, zag zijn ploeg in de elfde minuut verdiend op voorsprong komen. Jalal Tahiri leverde vanaf links een afgemeten voorzet af, waarna Fabian van Leeuwen de bal achter Eendracht-doelman Luuk Martinez kopte: 1-0.

De tweede helft gaf een beter Eendracht te zien. Dat leidde al in de 52e minuut tot de gelijkmaker. Michel de Kinkelder legde de bal breed op Sander Kok, die doelman Wilco van Walen van De Paasberg van buiten het strafschopgebied kansloos liet: 1-1. Tien minuten voor tijd kwam Eendracht op voorsprong. Kok bereikte met een fraai passje invaller Abdillah Kerfi die vrij voor Van Walen geen fout maakte: 1-2. Bijna was De Paasberg nog op gelijke hoogte gekomen, maar na een scrimmage voor het doel van Eendracht haalde Jason van Maanen de bal van de doellijn. In de slotminuut leidde een afspeelfout van De paasberg de derde treffer van Eendracht in. Kevin Willemse trok met de bal aan de voet een spurt van veertig meter en rondde ook nog eens fraai af: 1-3.

“Misschien was het gemakzucht”, probeerde trainer Marcel Gerrist (foto) van Eendracht het verschil tussen de eerste en de tweede helft van zijn ploeg te analyseren. “Maar voor rust liepen we in ieder geval te veel met de bal, waardoor er uiteindelijk geen afspeelmogelijkheden meer waren. Daardoor kon De Paasberg met hun snelle mensen na balwinst ook een paar keer gevaarlijk worden.”
Gerrist had na de pauze een goed Eendracht gezien. “We zijn vanuit de combinatie gaan voetballen en hebben het toen een stuk simpeler gehouden. Een mooi resultaat ook, want ik hoor dat Eendracht nooit eerder in de halve finale van de Arnhem Cup heeft gestaan.”  

ARNHEM CUP
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde    
   
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ                           4-1
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht  1-3
Programma
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV
Donderdag 3 mei
SML – AZ 2000