Eendracht lijkt in 5F niet te stuiten

13 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Met 25 doelpunten voor en 7 tegen in de eerste vijf wedstrijden heeft Eendracht zijn visitekaartje in de vijfde klasse F al afgegeven. Zondag won de ploeg van trainer Marlon Keizer (foto) met 7-0 bij Loo.

Het duel in Loo was na de eerste helft beslist. Sander Beek tekende voor 0-1 en 0-2 en op slag van rust zorgde Koen Liesting voor 0-3. Na de hervatting scoorde Beek 0-4, waarna Mitchel Visser de bal vanaf 25 meter hard in de kruising schoot, zoals in het verleden vader Willen en oom Erwin dat ook konden.
De 0-6 van Pelle Ypinga was er één om in te lijsten. Hij scoorde na een prachtig opgezette aanval en een één-tweetje Randell Tacke. Sander Beek bepaalde met zijn vierde treffer de eindstand op 0-7.
Speciaal bezoek was er voor Eendracht uit Zevenaar. Bert Roos, oud eerste elftalspeler van Eendracht en inmiddels 85 jaar, was vanuit zijn woonplaats met de fiets naar Loo gekomen om zijn oude club weer eens in actie te zien. “Hij was door de goede resultaten nieuwsgierig geworden”, vertelde Willem Visser, teambegeleider van Eendracht, na afloop.

Met 13 punten uit 5 duels gaat Eendracht in de vijfde klasse F alleen aan kop. SDOO volgt met 13 uit 6. Elsweide staat met 10 uit 5 derde. Elsweide kwam zondag overigens niet in actie. De Arnhemse ploeg kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB een speelverbod, nadat een week eerder arbiter Meijer sportcomplex Elsweide na afloop van het duel met SVHA (4-2 zege Elsweide) onder politiebegeleiding had moeten verlaten. Twee spelers van Elsweide kregen in die wedstrijd de rode kaart. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de zaak in onderzoek.