Eendracht: geen haast met trainer

22 december 2010 | Van onze AS-redactie

Rogier Kamerbeek en Richard Willemsen weten niet of zij ook volgend seizoen nog trainer zijn van de hoofdmacht van voetbalclub Eendracht. De Arnhemse vijfdeklasser is vooral druk met de vorming van een nieuwe eerste elftal.

Hoe de technische staf er komend seizoen uit zal zien, is nog niet duidelijk. “Want daar is nog niet over gesproken”, zegt Rogier Kamerbeek, samen met Richard Willemsen verantwoordelijk voor het eerste elftal van Eendracht. “Ik doe dit, net als Richard, op vrijwillige basis. Ik heb destijds mijn trainersdiploma op kosten van de club mogen halen en doe nu op deze manier wat terug.”
Na het vorige seizoen stapte bijna de complete eerste selectie op, waarna het derde elftal, bestaande uit ‘echte’ clubmensen, de hoofdmacht ging vormen. “We zijn nu druk bezig om voor volgend seizoen een nieuw eerste elftal te formeren en ik weet niet of ik in dat plaatje pas. Daarvoor moet je bij het bestuur zijn.”
Het bestuur van de Arnhemse zondagvijfdeklasser staat onder leiding van voorzitter Henk Kamerbeek, de vader van Rogier. “Wolf Wannet was in beeld om volgend seizoen de trainer van het eerste elftal te worden”, vertelt Henk Kamerbeek. “Hij is nu onze technisch jeugdcoördinator en ook trainer van het tweede elftal van AZSV in Aalten. Maar Wolf wilde niet langer wachten en heeft gekozen voor zekerheid gekozen en wordt volgend seizoen trainer van het eerste elftal van Gendringen.”
De zekerheid die Wannet wenste, zat dus in de vorming van een nieuw eerste elftal. Blijkbaar waren er toch nog twijfels bij de voetbaltrainer. “Maar ik ben er van overtuigd dat het gaat lukken”, beweert Henk Kamerbeek. “Ik weet niet of er jongens van het vorige eerste elftal terugkomen, maar in ieder geval hebben 8 spelers toegezegd naar Eendracht te komen. Zij spelen nu allemaal in de vierde klasse en komen van verschillende verenigingen. Ik twijfel er niet aan dat ze komen, maar absolute zekerheid heb je pas als de overschrijving rond is.”
Daar wilde Wannet dus niet op wachten. Kamerbeek: “Maar wij hebben ook geen haast. Wij zijn nog niet op zoek naar een trainer, omdat we eerst met het elftal zelf bezig zijn. Als daar dus meer zekerheid over is, gaan we met de trainer aan de slag. En dan zou ook Rogier in beeld kunnen komen.”