Een wedstrijdje korfballen en weer stoppen?

27 november 2021 | Van onze AS-redactie

Voor de korfballers van Rheko, EKCA/CIBOD en DKOD begint zaterdag (vandaag) de competitie. De grote vraag: blijft het door de coronamaatregelen van het demissionaire kabinet van VVD, D66, CDA en CU bij deze ene speeldag of wordt de competitie daarna nog voortgezet.

DKOD deed niet mee aan de veldcompetitie en koos bewust alleen voor de zaal. Coach Jaap Jochems begrijpt niets van de maatregelen van het kabinet. “Het slaat nergens op. Als je niet mag trainen en wel op zaterdag mag spelen, dan is dat vragen om blessures. Het is nu afwachten wat het korfbalverbond besluit, maar ik verwacht dat we na de eerste speelronde in ieder geval drie weken niet meer spelen.”

In de derde klasse D opent DKOD het zaalseizoen in Nuenen tegen NKV. Jochems: Een plaatsje in de subtop is het doel. PSV en Keizer Karel zijn goede ploegen. Ik gok voor ons op plek vier of vijf.”

Het Arnhemse EKCA ontmoet op de eerste speeldag in dezelfde klasse een bekende: Ready ’60. De ploeg van trainer Arthur Lindeboom kwam de Ready ’60 ook op het veld al twee keer tegen. Thuis ging het duel met de Roermondse ploeg verloren (16-19), uit werd het gelijk (10-10).

In de tweede klasse D begint Rheko thuis tegen DWS. In dezelfde klasse is ook het Duivense Duko ingedeeld.

Programma
Eerste speeldag
27 november
Tweede klasse D

Rheko – DWS (14.40 uur (De Hangmat, Rheden)
Reehorst ’45 – Rood-Wit
Duko – Revival
Telstar – Devinco

Derde klasse D
Ready ’60 – EKCA/CIBOD (15.05, Jo Gerrishal, Roermond)
PSV – keizer Karel
NKV – DKOD
Atilla – OJC ’98