Edwin Vonk volgt Henk Bouwman op als voorzitter van Arnhemia

10 juli 2022 | Van onze AS-redactie

Edwin Vonk is vrijdag op de Algemene Ledenvergadering van voetbalvereniging Arnhemia door de leden met unanieme stemmen gekozen tot voorzitter. Vonk is bij de Arnhemse club de opvolger van Henk Bouwman, die gedurende 28 jaar de voorzittershamer hanteerde.

Arnhemia was al langere tijd op zoek naar een nieuwe voorzitter. Die zoektocht bleef echter zonder succes. Tot Vonk, in het dagelijks leven directeur van Vonk Financieel Adviseurs, zich beschikbaar stelde. “Het is mijn club. Ik ben een echte Arnhemiaan”, vertelt Vonk, die zelf op zondag zijn voetbalkunsten in het tweede elftal vertoont.

Arnhemia maakt moeilijke tijden door, maar loopt Vonk daar niet voor weg. “We zullen proberen om verder te groeien en hoop dat jongeren zich aansluiten en ook het bestuur verder versterken. Ik wil ook fungeren als Haarlemmer olie tussen gemeente Arnhem en club.”

Vonk staat er bij Arnhemia ook niet alleen voor. “Henk Bouwman verdwijnt zeker niet van het toneel”, laat de nieuwe voorzitter weten. “Hij zal op de achtergrond zijn bijdrage blijven leveren. En samen met de overige bestuursleden zullen we onze schouders er onder zetten richting een mooie toekomst.”

Edwin Vonk neemt bij Arnhemia de voorzittershamer over van Henk Bouwman.

Het eerste elftal van Arnhemia degradeerde afgelopen seizoen uit de vierde klasse van het zondagvoetbal. Grote sportieve gevolgen had dat niet, want bestuur en leden maakten al eerder de keuze om komend seizoen met het eerste team het zondagvoetbal te verruilen voor het zaterdagvoetbal.

Met de komst van onder anderen Ali Edan (MASV, Mo Edan (VVO) en Maikel Peters, die van ESA terugkeert op het oude nest, kreeg de ploeg bovendien een flinke kwaliteitsimpuls. In de vierde klasse B zal Arnhemia onder leiding van Marc Bronkhorst, de afgelopen twee seizoenen bij VVO de assistent van trainer Peter Gerritsen, zeker een rol van betekenis gaan spelen. In 4B treft Arnhemia de stadgenoten De Paasberg, Zuid Arnhem en Arnhemse Boys, dat ook is overgestapt naar het zaterdagvoetbal.