Edward Sturing heeft geen trek, Joseph Oosting tijdelijk hoofdtrainer van Vitesse

3 december 2019 | Van onze AS-redactie

Joseph Oosting (foto) wordt tijdelijk de hoofdtrainer van Vitesse. De 47-jarige Emmenaar, die tot nu het beloftenteam van de Arnhemse eredivisionist onder zijn hoede had, volgt de opgestapte Leonid Slutsky op.

Edward Sturing, die Vitesse al vaker als interim-trainer uit de brand hielp, kwam als eerste in beeld, maar had geen trek in de ontstane vacature. “Edward gaf aan niet opnieuw een interim-functie te willen vervullen om zich te kunnen concentreren op de academie”, laat technisch directeur Mohammed Allach op de website van de club weten.

Edward Sturing loodste Vitesse als interim-trainer in 2018 Europa in, maar heeft nu geen trek in die functie. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)

Oosting, die als profvoetballer uitkwam voor Emmen (12 jaar) en Veendam (5 jaar), was al eerder trainer van WKE, ACV en HHC Hardenberg. Tim Cornelisse, die Vitesse onder 16 onder zijn hoede had, gaat Oosting assisteren. Ook Nicky Hofs en keeperstrainer Raimond van der Gouw blijven aan als assistent, nadat ook de gehele Russische enclave was opgestapt. De assistent-trainers Oleg Yarovinsky en de broers Aleksei en Vasili Berezutsky volgden het voorbeeld van Slutsky.

Technisch directeur Mohammed Allach is blij met zijn nieuwe staf. “Na het vertrek van Leonid moesten we snel schakelen. Uiteraard kijk je daarbij eerst naar de mogelijkheden die er intern zijn. Joseph is een ervaren trainer en weet wat er van de spelers gevraagd wordt op dit niveau. Tim heeft een enorme ontwikkeling als trainer doorgemaakt de afgelopen jaren en wordt daarom toegevoegd aan de staf.”

Oosting is vol vertrouwen. “Ik wil de club graag helpen. Het is een lastige tijd voor Vitesse en ik ga er alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden. Ik ken de groep goed en weet wat ze momenteel nodig hebben om uit deze moeilijke situatie te komen.”

Door vijf nederlagen op rij zakte Vitesse naar de negende plaats op de ranglijst. Zondag krijgt Vitesse bezoek van Feyenoord, dat dit seizoen ook al te maken kreeg met een trainer die opstapte. Vitesse – Feyenoord begint zondag in Gelredome om 12.15 uur.

Bron: Vitesse.nl