Eagles buigt na rust voor koploper

2 november 2015 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben het BV Groningen, koploper in de eerste divisie A, alleen voor rust moeilijk kunnen maken. Na een 30-24 ruststand  waren de rollen aan het einde van de wedstrijd omgedraaid: 56-69.

Arnhem Eagles kwam wervelend uit de startblokken. Met snel en flitsend samenspel kwam de thuisploeg op een 21-9 voorsprong. Die voorsprong stond ook lang op het bord, maar bij rust waren de bezoekers toch al een stuk dichterbij gekomen: 30-24.
Na de pauze lieten de Groningers zien waarom ze op de eerste plaats staan. Binnen een mum van tijd hadden de bezoekers de achterstand weggepoetst. Arnhem Eagles gaf zich echter niet gewonnen en kon weer aanhaken. In het vierde kwart werden de vele driepunters van de gasten de ploeg van trainer Jeroen Bolk teveel veel. De noorderlingen maakten alleen al in de tweede helft liefst acht driepuntenrs.
“We hadden de kans om van de koploper te winnen”, vertelde topscorer Guido Groenendijk (24 punten) van Arnhem Eagles na afloop. “Maar zeker na rust ontbrak bij ons het geloof. Heel zonde en een gemiste kans.”

Arnhem Eagles neemt in de eerste divisie A een zevende plaats in met 4 punten uit 5 wedstrijden. BV Groningen blijft koploper met 12 uit 6. Trajanum (4 uit 5), GS Stars (2 uit 5), Triple Threat (2 uit 6) en Jumpers (0 uit 5) staan onder Arnhem Eagles.
De ploeg van trainer Jeroen Bolk speelt vrijdag uit tegen Hoofddorp, dat met 8 uit 6 op een derde plaats staat.

Scores Arnhem Eagles: Guido Groenendijk 24, Nick Domhof 7, Kasper Rijkers 6, Pieter van den Braak 6, Bas de Leeuw 4, Matthijs Hoekstra 2, Bram Sieben 2, Mylthon Poulino 2, Robin Simons 2, Miguel Brache 1.