E&A houdt punten in eigen huis

26 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A hebben in de tweede divisie B de punten zaterdag in eigen huis gehouden. De ploeg van trainer Oleg Boiko was in sporthal Rijkerswoerd met 22-16 te sterk voor Hellas 2.

 

Zowel E&A als Hellas 2 had  een duel verloren en een wedstrijd gewonnen. In de onderlinge confrontatie ging E&A goed van start. “De dekking stond als een huis en aanvallend gingen de ballen met goed gevarieerd spel er gemakkelijk in”, vertelde speelster Eva de Munnik van E&A na afloop.
Cirkelloopster Jasha Farkas werd vaak gevonden en Lynn Schoenaker liet weer zien over een goed afstandsschot te beschikken. Keepster Kaye Bruins redde enkele keren bij honderd procent kansen van de bezoeksters, waardoor de vrouwen van Hellas steeds moedelozer werden.
De thuisploeg liep via 3-1 uit naar een 9-1 voorsprong. E&A liet de teugels daarna even vieren om met een 10-5 voorsprong te gaan rusten.
Tijdens de rust hamerde trainer Oleg Boiko erop dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was. ‘Scherp blijven en knokken voor iedere bal’, was zijn opdracht aan de handbalsters van E&A.
Maar zo sterk als E&A in de eerste helft was, zo rommelig was het in het begin van de tweede helft. Van 10-5 werd het uiteindelijk 13-13. De scores gingen toen om en om tot aan 16-16. De spanning steeg bij de Arnhemse fans met de minuut, maar E&A herpakte zich. De dekking werd omgezet naar een ‘6-0’ en de thuisploeg stond vervolgens geen enkele treffer meer toe. Zelf scoorde de thuisploeg nog zes keer, waarna de verdiende winst binnen was: 22-16.

Doelpunten E&A: Lynn Schoenaker 8 (3 strafworpen), Sabine Hommersom 3, Jasha Farkas 3, Daphne Klokgieters 2, Roos Beljon 2, Eva de Munnik 1, Susette Lauwen 1, Robin Verkroost 1, Naomi Brunekreef 1.