E&A blijkt een reuzendoder

1 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A hebben zaterdag voor een stunt gezorgd. In sporthal Rijkerwoerd won de ploeg van trainer Oleg Boiko voor volle tribunes van koploper Foreholte: 30-25. Dione Housheer was bij de Arnhemse ploeg de beste schutter met 15 treffers.

E&A nam zo revanche voor de nederlaag die het in de laatste wedstrijd, op 7 februari leed tegen Leudal, de rode lantaarndrager in de tweede divisie B. “Daarom waren we er enorm op gebrand om juist deze wedstrijd te winnen”, vertelde E&A-speelster Lynn Schoenaker (foto) na afloop.
Beide ploegen gaven elkaar in de eerste helft weinig toe en bij rust leidde de thuisploeg met 12-11. Na de hervatting werd het duel harder. Schoenaker: “Er werd flink aangepakt en vooral door een goede dekking hebben we deze wedstrijd gewonnen. Maar er zaten ook vele mooie aanvallen bij die heel goed werden uitgespeeld.”
Dione Housheer was bovendien uiterst trefzeker met vijftien treffers. Zeven keer mocht de 15-jarige speelster aanleggen vanaf de strafworpstip en zij faalde niet. Ook via de break was E&A enkele keren succesvol. “Onze keepster Kaye Bruins gooide de ballen ook heel goed aan”, zei Schoenaker. “Behalve Kaye hebben ook de twee andere jonkies, Roos Beljon en Dione Housheer, het in deze wedstrijd erg goed gedaan.”
E$A won uiteindelijk met 30-25 en dat zorgde voor een uitgelaten stemming. Een domper was het uitvallen van Eva de Munnik. Zij liep in de eerste helft een enkelblessure op en bekeek het duel na de pauze vanaf de bank.
E&A heeft nu 16 punten uit 17 wedstrijden en staat daarmee op een achtste plaats in de tweede divisie B.

* Foto homepage: Dione Housheer op weg naar weer een doelpunt. Op de achtergrond Roos Beljon.