DVOV strikt Patrick de Nooijer

22 januari 2015 | Van onze AS-redactie

Patrick de Nooijer (42, foto) is de komende anderhalf jaar trainer van de zaterdagse voetbalderdeklasser DVOV. De Arnhemmer zal tijdens het lopende seizoen een duo vormen met Armand Rood, die in oktober de taken overnam van de opgestapte Jacco Beerthuizen.

De Nooijer is momenteel ook in dienst van buurman VVO, waar hij het tweede elftal en de A1-junioren onder zijn hoede heeft. Volgens De Nooijer kan hij zijn werkzaamheden bij de twee clubs combineren. “Volgens het wedstrijdschema van VVO A1 en het eerste elftal van DVOV, die beide op zaterdag spelen, kan dat. Maar het mag uiteraard niet ten koste gaan van VVO. Daar ben ik het seizoen begonnen. Maar zeker door de samenwerking met Armand Rood is het heel goed te doen.”

Rood nam eind oktober van het vorig jaar de taken over van de opgestapte Jacco Beerthuizen. De KNVB verleende Rood, die niet beschikte over het vereiste trainersdiploma, dispensatie tot de winterstop. Het bestuur van DVOV moest daarom op zoek naar een trainer en vond die in de persoon van Patrick de Nooijer.

Hoewel Armand Rood belangrijke taken blijft vervullen, wil voorzitter Marc van Meeteren niet spreken over een stroman. “Want daar heb ik een geweldige hekel aan. Wij willen dit op een nette manier doen, maar we hadden ook geen zin om in korte tijd nog met een vierde trainer in zee te gaan. Patrick gaat Armand het komende half jaar helpen en vanaf volgend seizoen is Patrick alleen verantwoordelijk. Met Patrick gaan we ook voor de lange termijn. Hij heeft veel ervaring met jeugd en hij sluit qua communicatie en qua klik precies aan bij onze club. We hadden nog een paar uitstekende kandidaten, maar we zijn heel blij met Patrick. We hopen na anderhalf jaar op een nog langere periode. Want wat er met Jacco beerthuizen is gebeurd, baal ik nog steeds van. De klik met de groep was er niet meer, maar je kunt slechts een hele selectie naar huis sturen.”

Met de komst van De Nooijer, in het bezit van het trainersdiploma TC II, hoopt Van Meeteren dat de rust in de tent bij DVOV terugkeert. De Nooijer startte zijn trainerscarrière bij VC Vlissingen en was daarna ruim twaalf jaar werkzaam bij Spero waar hij alle selectie-elftalllen bij de jeugd onder zijn hoede had. DVOV wordt voor hem zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Dat DVOV de laatste anderhalf jaar nauwelijks een wedstrijd won, deert De Nooijer niet. “Ik ga hier fris aan beginnen. Ik denk dat ik zeker op langere termijn een bijdrage kan leveren en wat kan bereiken met DVOV. Samen met Armand Rood moet ik er voor zorgen dat de spelers het plezier en het zelfvertrouwen. Van daaruit moet er ‘voetbal’ in komen en gaan we verder bouwen. Maar we gaan eerst proberen DVOV te behouden voor de derde klasse.”