DVOV met 3 punten terug uit Groenlo

13 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

DVOV heeft zich zaterdag in de vierde klasse D hersteld van de 6-2 nederlaag bij Almen, een week eerder. De ploeg van trainer Eric Arentsen won dikverdiend met 4-1 bij Grolse Boys.

De bezoekers hadden het alleen in de openingsfase even lastig, maar toen hield doelman Paul Saalmink zijn ploeg op de been.
Luuk Huurnink zette DVOV in de 12e minuut op 0-1. Vanaf dat moment kreeg de goed spelende Velpse ploeg de controle over de wedstrijd. Via een goede aanval over rechts kopte Sjoerd Tjoonk (foto) op aangeven van Bart van der Saag zijn ploeg naar 0-2. In de 35e minuut kwam Grolse Boys met 10 man te staan, toen een speler van de thuisclub rood kreeg na een harde tackle op uitblinker Frans Witt.
Toen kort daarop was opnieuw Sjoerd Tjoonk attent na een dieptepass van Mehemet Akpolat: 0-3. Daarmee was het duel beslist.
Toch drong Grolse Boys in het eerste kwartier na rust nog aan. DVOV had het moeilijk en in die fase viel ook de tegentreffer: 1-3. Daarna pakte DVOV de draad weer op en na een mooie aanval maakte Frans Witt er 1-4 van.