DVOV heeft nog alles in eigen hand

14 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redatie

DVOV was in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal dicht bij een zege op Wageningen. De ploeg van trainer Eric Arentsen (foto) leidde vlak voor tijd nog met 3-2, maar moest de concurrent in de strijd tegen degradatie toch nog een gelijkspel toestaan: 3-3.

Trainer Eric Arentsen van DVOV had na afloop gemengde gevoelens. “Een kater? Ja, want de gelijkmaker van Wageningen viel in de zesde minuut van de blessuretijd, die wel terecht werd toegekend”, zei Arentsen. “Maar aan de andere kant ben ik ook blij, want tien minuten na de pauze kwamen we met 2-0 achter en dan denk je dat het over en sluiten is. Kort na die 0-2 kreeg Wageningen ook nog een dot van een kans, maar die bal ging voorlangs.”
Arentsen noemde het spel van zijn ploeg in de eerste helft ‘heel slecht’. De 1-0 voorsprong van Wageningen was dan ook terecht. De Velpse coach deed tijdens de rust enkele omzettingen en die hadden effect. Nadat de gasten eerst nog op 0-2 waren gekomen, zorgde Sjoerd Tjoonk in de 65e minuut voor 1-2. DVOV voerde de druk op en Sander Beek scoorde de gelijkmaker: 2-2.
Bart van de Saag maakte het feest voor DVOV compleet. Hij zette zijn ploeg in de 82e minuut op een 3-2 voorsprong. Thomas Hendriks had zes minuten later de 4-2 op zijn schoen, maar de aanvaller miste de uitgelezen mogelijkheid. Die misser kwam DVOV duur te staan. Diep in blessuretijd, toen de buit al binnen leek, maakte Wageningen toch nog gelijk: 3-3.
Uit 3A degradeert alleen de nummer laatst rechtsreeks. Dat is nu Kesteren, dat 5 punten haalde in 20 duels. DVOV en Wageningen staan daar net boven hebben 9 punten uit 20 wedstrijden. Het doelsaldo van DVOV (-42) is echter beter dan dat van Wageningen (-53). “En als we gelijk eindigen is dat doorslaggevend”, zei Arentsen, die met zijn ploeg nog speelt tegen Ostrabeke en Uni VV. Wageningen treft nog SKV en Uni VV.

Uitslagen Derde klasse A
DVOV – Wageningen           3-3
De Treffers – Ostrabeke      0-3
Elsweide – Kesteren            7-2
Lunteren – Uni VV               9-0
Redichem – Lienden            2-2