Duur puntenverlies korfballers EKCA

28 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van EKCA zijn hun ongeslagen status in de derde klasse E van de zaalcompetitie kwijt. De ploeg van trainer Peter Beenen verloor zondag in eigen hal met 11-16 van Vakgericht.

EKCA heeft het traditioneel lastig met Vakgericht. Voor rust kon de thuisclub echter nog prima weerstand bieden. In de slotfase van de eerste helft kreeg EKCA het al moeilijker, maar met veel geluk ging de thuisclub toch met een 8-7 voorsprong de rust in.
Binnen 6 minuten na de hervatting liep Vakgericht uit naar een 12-9 voorsprong. Tot overmaat van ramp moest Erwin Voskamp van EKCA met een enkelblessure gewisseld worden. Arriën Blokland maakte daardoor zijn debuut in de hoofdmacht en dat deed hij zeer verdienstelijk. Maar ook hij kon een nederlaag van EKCA niet meer voorkomen. “We konden na de pauze geen vuist meer maken. De zege van Vakgericht was verdiend”, zei trainer Peter Beenen van EKCA.
DKOD is in 3E de enige ploeg die na 3 duels nog zonder verliespunten is. DWS is tweede met 5 punten. EKCA en Vakgericht delen de derde plaats met 4 punten uit 3 duels.

Uitslagen Derde klasse E
EKCA – Vakgericht              11-16
DKOD – Duko                       17-13
Zwart Wit – Olympus’58     12-10
DWS – ‘t Overschotje           20-11