Duno zet eerste stap op weg naar hoofdklasse

16 mei 2017 | Van onze AS-redactie

De zaterdagvoetballers van DUNO zijn de nacompetitie om een plek in de hoofdklasse prima gestart. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruijf won dinsdagavond de uitwedstrijd in poule 2 bij het Groningse PKC ’83 met 3-1. Zaterdag 20 mei staat in deze groep de wedstrijd Volendam – PKC ’83 op het programma. Op dinsdag 23 mei valt dan op sportpark De Waayenberg in Doorwerth de beslissing als Duno gastheer is van Volendam. De winnaar van deze poule gaat naar de finaleronde.

Duno verschafte zich door de zege in Groningen dus een goede uitgangspositie voor die finaleronde. Daarin treft de Doorwerthse ploeg de winnaar van de groep met Montfoort, Nootdorp en Sliedrecht. Nootdorp had in die poule een uitstekende start, want de uitwedstrijd bij Montfoort werd dinsdagavond met 5-2 gewonnen.
Duno sloeg in Groningen al in de openingsfase toe tegen PKC ’83. Roy Talsma zette de bezoekers in de tiende minuut op 0-1, waarna Shapoul Ali de voorsprong vergrootte naar 0-2. Na een half uur deed de thuisploeg nog wel wat terug, maar na de pauze bepaalde Ted Heijckman uit een strafschop de eindstand op 1-3. Ook in de strafschoppenserie, die pas gaat tellen als drie ploegen precies gelijk eindigen, was Duno de sterkste.

Voor Duno zijn het drukke weken. Door de zege op Montfoort hoeft Duno pas dinsdag 23 mei weer in de nacompetitie in actie te komen en speelt de ploeg uit Doorwerth nu vrijdag 19 mei de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup tegen VDZ. Dat duel, op het terrein van het Arnhemse Eendracht, begint om 20.00 uur. Komende donderdag (18 mei) staat de eerste halve finale tussen RKHVV en De Paasberg op het programma.