Duno pakt weer de Arnhem Cup

5 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Duno heeft voor de derde keer op rij de Arnhem Cup gewonnen. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruijf was maandag in de finale veel te sterk voor RKHVV: 3-0. Renzo van Duren en Shapoul Ali (tweemaal) zorgden voor de doelpunten van Duno.

Duno had in de 48e finale van het toernooi om de Arnhem Cup vanaf het het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiter René van Beersum het initiatief. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg uit Doorwerth op voorsprong. Na een afgeslagen corner kopte Renzo van Duren na een prima voorzet raak: 1-0. RKHVV ontsnapte vervolgens aan een grotere achterstand, omdat Anass Aamri en Carlos dos Santos uitstekende mogelijkheden onbenut liet.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Onder leiding van de uitblinkende Ryan Bouwmeester bouwde Duno de voorsprong uit. Na een vloeiende aanval kopte Shapoul Ali na een voorzet van Purrel Fränkel de bal tegen de touwen: 2-0. De net ingevallen Vincent van Weelden zette in blessuretijd Ali vrij voor RKHVV-doelman Jop Hemink en dat betekende 3-0.
Omdat Duno de beker voor de derde keer op rij won, verdwijnt de Arnhem Cup voorgoed in de prijzenkast van de club uit Doorwerth.

* Foto boven: Duno pakte voor de derde keer op rij de Arnhem Cup. (Foto: Nico Kooij)


Uitblinker Ryan Bouwmeester toont trots de Arnhem Cup met links zijn opa Theo Bras en zijn vader Ronald Bouwmeester. (Foto: Sjors Dreuning)


RKHVV in de aanval, maar ook deze voorzet zal geen kans opleveren voor de Huissense ploeg. (Foto: Sjors Dreuning)


Aanvoerder Purrel Fränkel krijgt uit handen van hoofdsponsor Albert van ‘t Blik en toernooileider Rob Heisse (links) de Arnhem Cup uitgereikt. (Foto: Nico Kooij)