Duels Vitesse, MASV en HCM – Arnhem en GSV ’38 – Rijnland live bij Connect Sport

12 mei 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

De ontknopingen binnen de diverse competities en zeker binnen het voetbal beginnen steeds dichterbij te komen! Dat betekent een vol Connect Sport zondag, met maar liefst vier live-wedstrijden. Uiteraard Vitesse, dat vecht tegen degradatie en zondag om 12.15 uur thuis het reeds gedegradeerde Cambuur ontvangt. Connect Sport doet live verslag en dat betekent dat het radioprogramma in plaats van 14.00 uur al om 12.00 uur begint. Drie kwartier later begint in de tweede klasse B van het vrouwenhockey de stadsderby HCM – Arnhem (12.45 uur) en ook daar staat een verslaggever van Connect Sport langs de lijn.

Bij de zondagamateurs een aantal krakers. Allereerst kan in de eerste klasse D MASV officieel kampioen worden. Een gelijkspel is al genoeg voor de Arnhemmers, die op bezoek gaan bij De Bataven in Gendt (14.00 uur). Connect Sport is er live bij, evenals bij de bloedstollende topper in de vierde klasse D tussen GSV ’38 (met drie spelers die de achternaam Cocu dragen) en Rijnland. GSV’38 staat, met nog twee duels voor de boeg, eerste met 36 punten uit 18 wedstrijden, op de voet gevolgd door Rijnland (34 uit 18). Bij winst van GSV ’38 is de titel voor de Giesbeekse ploeg.

Natuurlijk wordt er in Connect Sport ook teruggekeken met spelers en coaches op hun gespeelde wedstrijden. Zo zal verdediger Thom Mutgeert zijn reflectie geven op de wedstrijd van zijn ESA, dat zaterdag in de derde klasse A uit speelt tegen ONA’53 uit Wageningen. ESA, lange tijd trotse koploper én eerste periodekampioen, heeft het erg moeilijk en staat nu tweede, met 3 punten achterstand op VVA Achterberg, de nummer één op de ranglijst.

De Arnhemse derby tussen Zuid Arnhem en het gedegradeerde Arnhemse Boys (zaterdag, 14.30 uur) in de 4e klasse B is vooral voor Zuid Arnhem van belang. De ploeg van Giovanni Zweers staat zevende en moet een plek stijgen om degradatie te voorkomen. De achterstand op SDOO, de nummer zes op de ranglijst, bedraagt met nog twee duels te spelen, 5 punten.

Eveneens in de vierde klasse B wordt zaterdag de zeer belangrijke wedstrijd tussen De Paasberg en DFS Opheusden gespeeld. DFS gaat aan kop met 41 punten uit 18 wedstrijden, De Paasberg volgt met 39 uit 18. Een toptreffen dus tussen de respectievelijke trainers én vrienden Pim Scholten van De Paasberg en Marcel Omvlee van DFS. Connect Sport beschouwt na.

AVW 66 komt dit weekend in derde klasse E uit tegen Oeken, trainer Jan Oosterhuis blikt in Connect Sport terug op het seizoen, waarin de Westervoortse ploeg nog steeds een kleine kans op de nacompetitie heeft.

Ook Gerben Matser zit weer in de uitzending. In de vijfde klasse C is zijn team Gelders Eiland, de nummer drie, verwikkeld in een moordende strijd om een plek in de nacompetitie. Zondag treft de Liemerse ploeg in Aerdt het superieure Elsweide, dat eerste staat. Daarna stuit Gelders Eiland nog op de concurrenten Ajax Breedenbroek (tweede) en SDZZ (vierde).
Connect Sport sluit het overzicht van het voetbalweekend af met de wedstrijd in de Topklasse vrouwen tussen Eldenia en DSE. Trainster Chiara Kaya van Eldenia blikt terug op die wedstrijd.

Ook de hockeycompetitie krijgt weer volop aandacht in Connect Sport. Presentator en hockeyspecialist Christiaan Zevenbergen praat zondagmiddag na met de trainers Ard van Anken (Upward mannen, dat in de Overgangsklasse A uitkomt tegen Huizen) en Frank Vestering, de coach van de mannen van Westerduiven, uitkomend in de derde klasse A. Westerduiven speelt uit tegen Twente.

Tot slot in Connect Sport een gesprek met David van Nunen en Henriëtte Hofman, topschermers van Scaramouche. Met hen kijkt Connect Sport onder andere vooruit naar het NK Schermen voor Equipes, waarvan de finale op 28 mei a.s. in het Arnhemse stadhuis plaatsvindt.
Verder veel informatie, de nodige uitslagen en natuurlijk muziek!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App