Drie jeugdteams SML in bekerfinale

4 juni 2015 | Van onze AS-redactie

SML is zaterdag 6 juni sterk vertegenwoordigd op de KNVB jeugdvoetbaldag in Barneveld. Op sportpark Norschoten, de thuishaven van SDVB, staan drie jeugdteams van de Arnhemse club in de bekerfinale van district oost: D1, C1 en B1.

Het bereiken van de bekerfinale door drie teams van één vereniging is een unieke prestatie. Dat kwam in de geschiedenis van de jeugdvoetbaldag van de KNVB nog niet eerder voor.
SML B1, dat dit seizoen met overmacht kampioen werd van de derde divisie C, neemt het in Barneveld in de finale op tegen Avanti Wilskracht B1 uit Enschede.
SML C1, dat in de tweede divisie als derde eindigde en daarmee promotie afdwong, mag het opnemen tegen een zeer aansprekende tegenstander: PEC Zwolle C1.
Voor SML D1, dat dit seizoen in de tweede divisie afsloot met een fraaie tweede plaats, wordt het een erg druk weekeinde. Zaterdag staat voor de ploeg van trainer Jeroen Neuhaus de bekerfinale tegen Schalkhaar D1 op het programma. Zondag 7 juni komt SML D1 opnieuw in actie. Dan speelt de ploeg op het terrein van het Arnhemse Eendracht om de Arnhem Cup. SML D1 stuit in de halve finale op Eldenia D1. De winnaar staat in de eindstrijd tegen de winnaar van het duel AVW ’66 D1 –ESA D1.

SML is op de jeugdvoetbaldag in Barneveld niet de enige Arnhemse club. Voor ‘spelers onder 12 jaar’ (eerstejaars D-pupillen) treft ESA o/12 in de bekerfinale SDC Putten o/12. Het Duivense DVV o/14 (eerstejaars C-junioren) staat in de finale tegen Orion o/14.

Het voetbalfestijn in Barneveld, met behalve de bekerfinales ook de finales van schoolvoetbal en jeugd G-voetbal begint zaterdag om 9.30 uur. Het inde is omstreeks 18.00 uur.

Een deel van het programma luidt:
10.30 uur: ESA o/12 – SDC Putten 0/12
10.45 uur: DVV 0/14 – Orion o/14
12.15 uur: Schalkhaar D1 – SML D1
13.15 uur: Avanti W B1 – SML B1
14.15 uur: PEC Zwolle C1 – SML C1