DOS ’46 bluft Oost-Arnhem af

8 december 2021 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem is in poule B van de Korfbal League na drie duels nog zonder punten. Na nederlagen bij Groen Geel en thuis tegen landskampioen PKC bleek zaterdag ook DOS ’46 een maatje te groot voor de ploeg van trainer Henco Pullen. In de Arnhemse sporthal Valkenhuizen besliste DOS ’46 al voor rust de wedstrijd (6-18), waarna de thuisploeg in de tweede helft de stand een nog wat draaglijker aanzien kon geven: 22-28.

De eerste helft van het duel met PKC bood perspectief, maar van dat spel was tegen DOS ’46 niets terug te zien. Integendeel. Als makke schapen liet de thuisploeg zich in de eerste helft naar de slachtbank leiden. De bezoekende ploeg van trainer Edwin Bouman, zelf oud-speler van Oost-Arnhem, was oppermachtig en zal zich ook verbaasd hebben over de geringe tegenstand die het voor de pauze ondervond. Er waren nog geen zestien minuten gespeeld, toen er al een 1-11 stand op het bord stond. Willemien Kragt had in de derde minuut nog wel gelijk gemaakt, maar DOS ’46 scoorde vervolgens tien keer op rij.

Fenne de Jong (Foto: Marco Spelten)

Coach Henco Pullen van Oost-Arnhem greep al in de dertiende minuut in en bracht Thijs Broenink voor Krijn van het Kaar. Broenink had anderhalve week in quarantaine gezeten en begon daarom op de bank. Even later haalde Pullen ook Willemien Kragt naar de kant voor Fenna de Jong (ex-DOS ’46) om Kragt nog in dezelfde minuut weer in het andere vak te wisselen voor Anna van Mölken. Die wissels sorteerden meteen effect, want Nynke Lokhorst en Kragt tilden met hun treffers de stand van 2-21 naar 4-12. Kragt scoorde daarna nog vier keer.

DOS ’46 bleef voor rust de betere ploeg. Jasper Broenink scoorde nog tweemaal, maar daar stonden zes goals van de bezoekers tegenover. Teneergeslagen zochten de spelers van Oost-Arnhem bij een 6-18 ruststand de kleedkamer op.
“Het heeft natuurlijk ook met de kwaliteiten van DOS ’46 te maken, maar we hebben ons voor de pauze op alle fronten af laten bluffen”, concludeerde Pullen na afloop. “DOS speelde met de wil om te winnen en die ontbrak bij ons. We zijn in de eerste helft simpelweg overklast.”

Oost-Arnhem deed er na rust een schepje bovenop, bij DOS ’46 was er wat minder scherpte dan in de eerste helft. Het gevolg was dat de thuisploeg na de pauze meer dan gelijkwaardig was aan de gasten uit Nijeveen. Oost-Arnhem maakte tussen de 42 en 47e minuut zeven treffers en verkleinde in die fase de achterstand van 13-25 naar 20-26. Senna van den Bos scoorde de laatste Arnhemse treffer (22-27), waarna DOS ’46 de eindstand op 22-28 bepaalde.

Henco Pullen (Foto: Marco Spelten)

Pullen was over de tweede helft meer dan tevreden. “Die was goed en zo spelend, met ook nog een mindere dag van een tegenstander, kunnen wij wedstrijden winnen. Maar dan moeten we dat goede spel wel een hele wedstrijd laten zien en dat is tot nu toe niet gelukt.”

De kans op een plek bij de eerste drie in poule B is door het verlies tegen DOS ’46 zo goed als verkeken, maar daar had ook de grootste optimist bij Oost-Arnhem niet op gerekend. PKC en DVO zijn met 6 punten uit 3 duels al uit het zicht en ook DOS ’46 bleek duidelijk een maatje te groot.

Na drie van de tien speelrondes in poule B is al duidelijk dat PKC en DVO zich gaan plaatsen voor de ‘kampioenspoule’. DOS ’46 is de favoriet voor de derde plek. In dat geval gaan TOP en Groen Geel met Oost-Arnhem mee naar de ‘degradatiepoule’, die wordt gecompleteerd door de onderste drie ploegen uit poule A.

Oost-Arnhem – DOS ’46 22-28 (6-18).
Ooost-Arnhem, eerste aanval: Willemien Kragt 6 (17. Fenna de Jong 1), Senna van den Bos 1, Bas Broenink 4, Jasper Broenink 6.
Eerste verdediging: Anna van Mölken, Nynke Lokhorst 2, Krijn van het Kaar (13. Thijs Broenink 1), Rick Verdouw 1.   

* Foto geheel boven: Willemien Kragt, tegen DOS ’46 goed voor zes treffers. (Archieffoto: Sharon Jansen)

KORFBAL LEAGUE
POULE B
Uitslagen
Derde speelronde
Zaterdag 11 december
PKC – TOP 35-18
Oost-Arnhem – DOS ’46  22-28
Groen Geel – DVO  19-29

Stand
1. PKC 3-6 (86-56)
2. DVO 3-6 (91-63)
3. TOP 3-2 (66-89)
4. DOS ’46 3-2 (68-73)
5. Groen Geel 3-2 (61-70)
6. Oost-Arnhem 3-0 (57-78)

Programma
Zaterdag 11 december
Groen Geel – DOS ’46 (19.00 uur)
TOP – Oost-Arnhem (19.30 uur, sporthal De Korf, Sassenheim)
DVO – PKC (19.30 uur)