Dorus Arts tevreden met tweede plek

8 juli 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Dorus Arts uit Arnhem had op de 5 kilometer van de Midzommerrun zijn zinnen gezet op de overwinning. In Westervoort moest hij zondag echter zijn meerdere erkennen in triatleet Mark Hamersma uit Veenendaal. Orphan van Faassen uit Wolfheze werd derde. 

“Het veld lag al meteen uit elkaar”, meldde Arts na afloop van de race. “Een aantal snelle jongens ging voor de premie die een paar honderd meter na de stat verdiend kon worden. Orphan van Faassen en ik zaten toen al achter de uiteindelijke winnaar Mark hamersma. Hij was voor ons niet meer in te halen.”
Last van de broeierige omstandigheden had Arts nauwelijks gehad. “Het was minder heet dan de afgelopen dagen en in die eerdere hitte had ik ook getraind. Dat viel dus allemaal wel mee.”
Mark Hamersma finishte uiteindelijk als eerste in 15 minuten en 49 seconden. Arts (29) werd in 16.10 tweede met drie seconden voorsprong op Orphan van Faassen (31). “Orphan en ik lopen al tien jaar tegen elkaar. Als hij gaat trainen, hou ik hem niet bij”, zei Arts met een knipoog naar zijn concurrent.
Frank Reintjes uit Zevenaar eindigde in 16.18 als vierde en werd daarmee eerste in het klassement voor de mannen van 40 jaar en ouder.
Bij de vrouwen ging de overwinning op de 5 kilometer naar de Didamse Eline de Jong. Zij legde de afstand af in 18.14. Sandra de Jonge uit Rozendaal was met een tijd van 18.22 de snelse in de categorie 40+.

Frank Heestermans (foto linksboven) uit Arnhem won de 10 kilometer bij de mannen. Hij legde die afstand af in 35 minuten en 29 seconden. Daarmee bleef hij Koen Rutjes ruim voor. De Huissenaar finishte in 36.15. Bart Combee uit Arnhem werd derde in 36.42.
Bij de vrouwen ging de zege op de 10 kilometer naar de Nijmeegse Esmé Möricke. Zij won in een tijd van 38 minuten en 54 seconden. Stadgenote Janneke Schultink finishte in 44.59 op ruim zes minuten als tweede. De Westervoortse Ouahiba Ouadfel ging als derde over de streep en was daarmee de eerste vrouw in het 40+ klassement.

* Foto homepage: Het podium van de 5 kilometer: winnaar Mark Hamersma geflankeerd door Dorus Arts (links) en Orphan van Faassen.

Klik hier voor de uitslagen van de Midzomerrun 2015

 
Bij het verplaatsen van het kraampje met water voor de atleten ging er even iets mis….


Winnaar Fernando Wenderink (Westervoort), met Thijmen Heling (2e, links) uit Duiven en Arnhemmer Jordy Praster.


Het podium van de kidsrun bij de meisjes.


Frank Heestermans, de winnaar van de 10 kilometer, met Koen Rutjes (links) en Bart Combee.


De broers Frank (links) en Wim Heling na hun 10 kilometer.