Doorbreekt AZ 2000 de treurige reeks en wie pakt de winst in de degradatiekraker Veluwezoom – Arnhemia?

16 maart 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de negentiende speelronde, de tweede in de derde periode, afgewerkt. Grote belangen staan er op het spel bij Veluwezoom – Arnhemia, een degradatiekraker in de vierde klasse D. Wie de emoties onder controle heeft, kan in dat duel wel eens als winnaar uit de strijd komen. In het zaterdagvoetbal is AZ 2000 in 3A na negen duels zonder zege wel weer eens toe aan een driepunter, maar nu komt juist stadgenoot ESA op bezoek. Wordt het weer een kansloze missie of zorgt AZ 2000 voor een stunt. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Blauw Geel ’55 (14.30 uur).

AVW ’66 is in 2019 nog ongeslagen. De Westervoortse formatie won vier van de vijf gespeelde duels en alleen FC Horst hield AVW ’66 in bedwang (0-0). door de prima resultaten in dit jaar is de ploeg van trainer Wouter van der Ent opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Unicum bedraagt slecht 1 punt. Voor AVW ’66 (30 punten uit 17 duels) mag Blauw Geel ’55 (20 uit 17) geen partij zijn. In het verleden is de Edese ploeg echter dikwijls een taaie tegenstander gebleken. In de huidige vorm is AVW ’66 niettemin favoriet.
Prognose: 2-0.

Derde klasse A
AZ 2000 – ESA (14.30 uur)

Grote belangen staan er op het spel in deze Arnhemse derby. AZ 2000, voorlaatste met 11 uit 15, zit volop in degradatiezorgen en ESA, vierde met 29 uit 16, heeft de punten hard nodig om op basis van een hoge eindklassering een plek in de nacompetitie veilig te stellen.
AZ 2000 pakte slechts 1 punt in de laatste negen wedstrijden en lijkt op voorhand kansloos tegen de stadgenoot.
Prognose: 1-4.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
SML – VVO (14.00 uur)

Bij SML zal het vertrouwen na de wat gelukkige zege bij VDZ (2-1) alleen maar zijn toegenomen. Onder trainer David Roig Garcias is de Arnhemse ploeg al zeven wedstrijden ongeslagen. In het duel met VVO is SML daarom favoriet.


Bovendien heeft SML nog wat goed te maken tegen de Velpenaren, die de heenwedstrijd met 1-0 wonnen. Met die zege op 28 oktober van het vorig jaar begon ook de opmars van VVO. De ploeg van trainer Martijn van de Hel bleef negen duels op rij ongeslagen, maar OBW maakte aan die reeks een hardhandig einde. Met liefst 9-1 ging VVO onderuit tegen de toenmalige koploper. Afgelopen zondag trad echter al het herstel in bij VVO, dat in de thuiswedstrijd tegen FC Trias met 1-1 wat te weinig kreeg.
Prognose: 2-1.

Grol – MASV (14.30 uur)
MASV is door enkele misstappen van OBW ineens koploper in 3C. Met 36 punten uit 16 wedstrijden heeft de ploeg van trainer Tim Cornelisse een punt voorsprong op OBW. Grol is echter plotseling een belangrijke concurrent geworden in de titelstrijd. Door de 1-0 zege van Grol bij OBW bleef de achterstand van de Groenlose ploeg vijf punten op MASV. Die kan zondag dus tot twee punten worden teruggebracht.
MASV maakt de laatste weken echter een stabiel indruk en minimaal een gelijkspel moet mogelijk zijn voor de Arnhemse formatie.
Prognose: 2-2.

Vierde klasse D
Veluwezoom – Arnhemia (14.00 uur).

Arnhemia kreeg van de KNVB een straf van één punt in mindering naar aanleiding van de ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen HC ’03. de ploeg van trainer Marlon Keizer heeft nu 18 punten uit 15 wedstrijden en staat daarmee op een negende plaats.
Tegenstander Veluwezoom staat op de twaalfde plek met 15 uit 15 en kan bij winst in punten gelijk komen met Arnhemia. Die twaalfde plaats verplicht tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. kortom de belangen zijn zondagmiddag op sportpark De Pinkenberg groot.
veel krachtsverschil zit er niet tussen beide ploegen. Wie de emoties het best in bedwang heeft, kan wel eens spekkoper worden.
Prognose: 2-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma