Domhof grote man bij Arnhem Eagles

6 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles zijn in de eerste divisie A na twee duels nog ongeslagen. De ploeg van trainer Jeroen Bolk won in sporthal De Omnibus in Arnhem met 63-60 van Trajanum.

Het gepromoveerde Trajanum bleek met ex eredivisiespelers als Olaf Janssen en Kieran Celaire een geduchte tegenstander. Beide ploegen deden in de eerste helft niets voor elkaar onder. De thuisploeg nam wel een voorsprong van 6 punten, groter werd dat verschil nooit. Omdat Arnhem Eagles een aantal gemakkelijke kansen liet liggen, konden de bezoekers uit Nijmegen zelfs nog met een 29-31 voorsprong gaan rusten.
Ook na de pauze had de Nijmeegse studentenvereniging het betere van het spel en liep gestaag uit naar een maximale voorsprong van 8 punten (43-51). Veel en onnodig balverlies en te weinig teamspel zorgden ervoor dat Arnhem Eagles nooit echt in de wedstrijd kon komen.
“Trajanum deed uiteindelijk veel te weinig met de kansen die ze van ons in de schoot geworpen kregen”, vertelde Guido Groenendijk, met 14 punten de beste schutter aan Arnhemse kant. “Daardoor bleven we nog in de buurt.”
Tot twee minuten voor tijd had Trajanum nog een voorsprong van 6 punten. Op dat moment nam guard Nick Domhof het heft in handen. In een tijdsbestek van 2 minuten schoot hij de Nijmegense hoop op een overwinning totaal aan flarden met maar liefst 11 punten op rij, waaronder 3 driepunters.
Trajanum wist niet wat het overkwam en gaf zo een zeker lijkende overwinning nog uit handen. De gasten losten nog wel een noodschot voor een verlening, maar uiteindelijk bleven in Arnhem: 63-60. Naast het schuttersgeweld van Nick Domhof viel ook het sterke spel van guard Miquel Brache op. De met veel zelfvertrouwen spelende guard was met zijn snelheid en sterke drives een plaag voor de Nijmeegse defensie.
Zaterdag 10 oktober neemt Arnhem Eagles het in Haarlem op tegen tegen het na drie duels nog puntloze Triple Threat.
Arnhem Eagles staat met 4 uit 2 op een vierde plaats. Groningen, Akrides en Hoofddorp kwamen al driemaal in actie en hebben 6 punten.

Scores Arnhem Eagles: Guido Groenendijk 14, Nick Domhof 13, Miguel Brache 12, Mylthon Poulino 9, Bram Sieben 8, Bas de Leeuw 5, Robin Simonis 2

EERSTE DIVISIE A
UITSLAGEN

Arnhem Eagles – Trajanum     63 – 60
BV Wyba – GS Stars                 81 – 71
Triple Threat – Akrides           56 – 70
BV Groningen – Pluto              93 – 66
BV Hoofddorp – The Jumpers  77 – 59