Dieren pakt titel na zege op ESA

4 juni 2022 | Van onze AS-redactie

De buit is binnen. Door een 3-0 zege op ESA pakte Dieren de titel in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Feest bij Dieren, treurnis bij ESA. De Arnhemse ploeg greep overal naast. Zelfs een plek in de nacompetitie zat er voor de nummer vier in de eindstand niet in.

Tom Titarsloej. (Foto: Nico Kooij)

ESA was op sportpark Het Nieuwland echter niet de mindere van Dieren. Tom Titarsolej (lat) en Theo Weijs (paal) waren in de eerste helft dicht bij een treffer. I(n de openingsfase had Teun van Uum de thuisploeg toen al op een 1-0 voorsprong gezet. Na de pauze waren Andy Visser en Milan Sanders nog succesvol voor de ploeg van trainer Bram Wijnands.

De nederlaag van vorige week in de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Redichem (0-1) is achteraf een hele dure gebleken. Met drie punten meer was de ploeg van trainer Marco Bosch als derde geëindigd en had het in dat geval de tweede periodetitel van kampioen Dieren overgenomen. Die gaat nu naar JVC Cuijk, dat met 4-3 verloor bij het Velpse DVOV.

FC Zutphen, dat op één punt achterstand van Dieren als tweede eindigde, JVC Cuijk en Teuge plaatsten zich voor de nacompetitie om promotie. Teuge eindigde in de derde periode als tweede achter Dieren en mag daardoor als vervangende periodekampioen meedoen aan de nacompetitie. Of Teuge daar wat te zoeken heeft, is de vraag. Die ploeg eindigde in de totaalstand als vijfde op 29 (!) punten van kampioen Dieren.

In de derde klasse A deden alleen de eerste vier ploegen serieus mee om de titel. Dat gold lange tijd ook voor ESA, maar wie in deze klasse als nummer vier 52 goals tegen krijgt in 26 wedstrijden heeft een klasse hoger weinig te zoeken. Trainer Marco Bosch, die zijn ploeg dit seizoen wel 91 keer zag scoren, weet waar hij volgend seizoen de nadruk op moet leggen.

In de tweede klasse G verloor OVC ’85 met 2-0 bij Veensche Boys, maar de Oosterbeekse ploeg kon na afloop toch opgelucht ademhalen. Omdat ook Renswoude met 2-1 onderuit ging bij kampioen ASV Dronten, handhaafde OVC ’85 zich op doelsaldo in de tweede klasse.

AVW ’66 verloor op de laatste speeldag thuis van Batavia ’90: 1-4. De ploeg van trainer Delano Verwey, volgend seizoen werkzaam bij Arnhemse Boys, eindigde op de voorlaatste plaats en moet via de nacompetitie klassebehoud proberen af te dwingen.

De Paasberg lijkt in de vierde klasse A klaar te zijn voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De ploeg van het trainerskoppel Theo Groeneveld/Roy Vernes won met 3-1 van De Treffers, dat ook al zeker was van nacompetitievoetbal. Topscorer Jesse ter Beek nam alle doelpunten voor de Arnhemse ploeg voor zijn rekening. De Paasberg eindigde achter kampioen Juliana ’31 als nummer twee in 4A.

* Foto geheel boven: de kampioensploeg van Dieren. (Foto: Roland Gerritsen)

ZATERDAGVOETBAL (ZATERDAG 4 JUNI)
HOOFDKLASSE A
FC ‘s-Gravenzande – DHSC 1-1
Scherpenzeel – ARC 2-0
Jodan Boys – Spijkenisse 1-1
Poortugaal – Rijsoord 3-1
Achilles ’29 – Smitshoek 2-4
Duno D – Capelle 1-0
Achilles Veen – SC Feyenoord 2-0
Rijnvogels – Zwaluwen 2-0

Kampioen en gepromoveerd: Rijnvogels
Nacompetitie om promotie: Zwaluwen, ARC en SC Feyenoord
Gedegradeerd: Achilles ’29 en Rijsoord
Nacompetitie om klassebehoud/degradatie: Scherpenzeel en Duno D

TWEEDE KLASSE G
Veensche Boys – OVC ’85 2-0
Unicum – FC Horst 2-3
Valleivogels – VRC 1-1
AVW ’66 – Batavia ’90 1-4
VSCO ’61 – Lelystad ’67 0-2
ASV Dronten – Renswoude 2-1
Lunteren – Owios 0-3

Kampioen: ASV Dronten
Nacompetitie om promotie: Veensche Boys, Batavia ’90 en Unicum
Gedegradeerd: Lelystad ’67
Nacompetitie om klassebehoud/degradatie: AVW ’66 en Renswoude

DERDE KLASSE A
Eerbeekse Boys – Excelsior Z 2-1
Oeken – Eefde 0-1
DVOV – JVC Cuijk 4-3
Redichem – Waalstad 1-5
FC Zutphen – Uni VV 5-1
ZZC ’20 – Teuge 1-2
Dieren – ESA 3-0

Kampioen en gepromoveerd: Dieren
Nacompetitie om promotie: FC Zutphen, Teuge en JVC Cuijk
Gedegradeerd: Excelsior Zetten
Nacompetitie om klassebehoud/degradatie: Uni VV en Redichem

VIERDE KLASSE A
Zuid Arnhem – Quick 1888 1-2
Oranje Blauw – Juliana ’31 0-0
De Paasberg – De Treffers 3-1
Beuningse Boys – Valburg 2-3
AWC – Kolping-Dynamo 2-5
Woezik – SVHA 7-3
Alverna – Elistha 3-2

Kampioen en gepromoveerd: Juliana ’31
Nacompetitie om promotie: De Paasberg, Oranje Blauw en De Treffers