DFS Arnhem wil opnieuw voor promotie gaan

15 september 2018 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem beginnen zaterdagavond aan een nieuw seizoen in de eredivisie. Tegenstander is Volendam 2. Het duel wordt gespeeld in sporthal Rijkerswoerd, de nieuwe thuishaven van DFS. Een plek bij de eerste twee is de doelstelling van DFS. 

In tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen promoveert de kampioen van de eredivisie rechtstreeks naar de BENE League, de Belgisch-Nederlandse topcompetitie met uit beide landen zes ploegen. De nummer één van de eredivisie neemt de plek over van de laagste geklasseerde Nederlandse ploeg in de BENE League. De nummer twee van de eredivisie gaat na afloop van het seizoen in een tweeluik met de Nederlandse nummer vijf uit de BENE League om een tweede ticket.

,,Onze doelstelling is een plek bij de eerste twee”, vertelt DFS-trainer Fred Michielsen, opvolger van Osvaldo Gomes. ,,Gemakkelijk zal dat niet worden en veel hangt af van de start van de competitie. Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook verliezen. Daar is de groep zich van bewust. Daarnaast kunnen de tweede teams wel eens bepalend zijn voor de eindstand. Als je die ploegen op zondag treft, zullen ze een betere selectie hebben dan op zaterdag, als ook hun eerste team speelt.” 

De selectie van DFS lijkt er na het vertrek van Peter (naar BevoHC) en Robin Schoenaker (naar het Belgische Sporting NeLo) niet sterker op geworden. Bovendien is Pascal Lucassen, herstellende van een kruisbandoperatie, voorlopig niet inzetbaar. Tom Zwarthoed (foto), overgekomen van Volendam, is de enige nieuwkomer van buitenaf. Trainer Fred Michielsen ziet echter voldoende potentie in de ploeg om mee te doen om de prijzen.

Handbal Houten is de grote favoriet voor de titel in de eredivisie. Die ploeg beschikt over veel meer faciliteiten dan de andere ploegen en beschikt ook nog eens over een voortreffelijke selectie.

EREDIVISIE
Programma
Zaterdag 15 september
Handbal Houten – Quintus 2
Hellas – BFC
DFS Arnhem – Volendam 2 (sporthal Rijkerswoerd, 20.45 uur)
Aristos – Tachos
Zondag 16 september
Aalsmeer 2 – E en O
Lions 2 – Bevo HC 2