DFS Arnhem omzeilt lastige klip

5 september 2023 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem gaan dit seizoen voor het hoogste. “Kampioen worden. Dat is onze ambitie”, zegt Pascal Lucassen, coach van de Arnhemse eredivisionist. De eerste stap is gezet. Zaterdagavond won DFS in Emmen het openingsduel in de eredivisie bij E&O/Hurry Up: 28-30 (13-15).

E&O/Hurry Up geldt jaarlijks als een moeilijke uitwedstrijd. Met de komende duels met Beekse Fusie Club (zaterdag 9 september, thuis) en het uit de BENE League gedegradeerde Tachos (zaterdag 16 september, uit) in het vooruitzicht, kon DFS zich geen beter start wensen. “Onze dekking stond heel goed. Daar lag de focus”, zei Lucassen. ,,In onze laatste oefenwedstrijd (ook tegen E&O/Hurry Up, 36-32 verlies, red.) waren we in het verdedigen te passief.”

DFS schoot in Emmen als een komeet uit de startblokken. Binnen anderhalve minuut stond er een 0-3 stand op het scorebord. De gasten lieten de thuisploeg echter terug in de wedstrijd komen en via 3-3 en 7-7 nam E&O zelfs een 10-8 voorsprong. “Dat was de enige keer dat we op achterstand kwamen”, zei Lucassen, die zijn ploeg via 11-11 met een voorsprong (13-15) de rust in zag gaan.

De bezoekers begonnen niet sterk aan de tweede helft, maar via 19-20 sloeg DFS een gat naar drie treffers: 19-22. Via 24-27 liep DFS uit naar een voorsprong van vier doelpunten (25-29) en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een seconde voor tijd scoorde de thuisploeg de laatste treffer: 28-30.

“De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat E&O niet helemaal compleet was, maar dat waren wij ook niet”, doelde Lucassen op het ontbreken van Peter Schoenaker. Tegen Beekse Fusie club is de routinier echter weer van de partij.
De Hongaarse doelman Mark Majdan verving in het laatste kwartier Robin Hazewinkel. Ook de jonge talenten Niels van Noesel, Milan Hazewinkel en Rowan Laaper kregen van Lucassen speeltijd.

Doelpunten DFS: Thijs Geurds 7, Soufiane Rhouma 5, Nick Oosterik 5, Dani Blom 5, Miguel Wunderink 3, Niels van Noesel 3, Jorim Steenstra 2.

* Foto geheel boven: Thijs Geurds, hier op archieffoto in actie tegen Hellas, was topscorer bij DFS met zeven treffers. (Foto: John Voermans).

HANDBAL MANNEN
EREDIVISIE

EERSTE SPEELRONDE
Zaterdag 2 september

E&O/Hurry Up – DFS Arnhem 28-30
Beekse Fusie Club – R+D Handball Team 45-28
Tachos – Vrone 40-25
Dynamico – Feyenoord Handbal 20-27
WHC/Hercules – Bevo HC 2 35-27
Quintus – PSV handbal 33-21
Zondag 3 september
Volendam 2 – Hellas 28-29
Aalsmeer 2 – EHC 36-24

PROGRAMMA
TWEEDE SPEELRONDE
Zaterdag 9 september

DFS Arnhem – Beekse Fusie Club (19.00 uur, sporthal Rijkerswoerd)
PSV Handbal – Volendam 2
Hellas – WHC/Hercules
Vrone – Aalsmeer 2
EHC – Dynamico
Feyenoord Handbal – Quintus
R+D Handball Team – Tachos
Zondag 10 september
Bevo HC 2 – E&O/Hurry Up