DFS Arnhem lijft Limburgs tweetal in

20 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Doelman Peter Kwant (18) en linker opbouwer Toine Bartholomeus (21) komen de gelederen van de Arnhemse handbaleredivisionist DFS versterken. Het tweetal kwam afgelopen seizoen uit voor eerste divisionist Sittardia.

Kwant en Bartholomeus lieten hun komst naar Arnhem afhangen van het al dan niet aanblijven van Peter en Robin Schoenaker bij DFS. De broers legden de belangstelling van enkele clubs uit de BENE-League na gesprekken met het bestuur van DFS Arnhem echter naast zich neer. Het bestuur van DFS wil de club professionaliseren en dat was voor Peter en Robin Schoenaker een van de redenen hun vereniging trouw te blijven. 
“Het is goed dat wij onze ideeën hebben kunnen ventileren en dat het bestuur daar open voor staat. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan het realiseren van die toekomstvisie”, legt aanvoerder Peter Schoenaker op de website van DFS uit.

Met de komst van jeugdinternational Kwant en Bartholomeus, die beiden studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, heeft DFS Arnhem de selectie zo goed als rond. Osvaldo Gomes, de opvolger van trainer Arthur Langedijk, zag alleen Mark Portengen en Quentin Bouffard vertrekken. De Fransman vertrok na zijn stage in Nederland weer naar zijn geboorteland.