DFS Arnhem ligt op schema

29 september 2018 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem liggen op schema. Twee gespeeld, twee keer gewonnen. Na overwinningen op Volendam 2 (thuis) en Tachos (uit) hoopt de Arnhemse ploeg zaterdagavond (29 september) opnieuw twee punten aan het totaal toe te voegen. Quintus 2 is in sporthal Rijkerswoerd de tegenstander. De aanvang is 20.45 uur.

In Waalwijk rekende DFS Arnhem vorige week zaterdag af met Tachos. De ploeg van trainer Fred Michielsen wisselde toen goede met mindere fases af. De gasten namen een 9-14 voorsprong, maar lieten de thuisploeg in de slotfase toch weer terugkomen tot 23-24. Verder kwam Tachos niet, in de laatste paar minuten liep DFS uit naar een 23-27 eindstand.
Michielsen had gezien waar de schoen wrong. “We verloren te vaak de één-tegen-één duels en als het even tegenzat, gingen we ons ook te veel met randzaken bezighouden.”

Dat leidde in Waalwijk niet tot punt(en)verlies, maar in de topduels zal DFS zich daarin moeten verbeteren. Hellas en Houten lijken dit seizoen de grootste concurrenten te worden van DFS. Ook die twee ploegen hebben, net als Lions 2, na twee speelrondes, nog de maximale score.
Voorafgaand het het eredivisieduel bij de mannen spelen de vrouwen van DFS Arnhem in de hoofdklasse om 19.00 uur tegen Lettele.

EREDIVISIE
MANNEN
Stand
Hellas                      2-4
Houten                    2-4
Lions 2                    2-4
DFS Arnhem          2-4
Tachos                     2-2
Volendam 2            2-2
Aalsmeer 2             2-1
EenO                       2-1
Quintus 2               1-0
Aristos                    1-0
Bevo/HC 2             2-0
BFC                         2-0
Programma
Zaterdag 29 september
Houten – BFC
DFS Arnhem – Quintus 2 (20.45 uur, Rijkerswoerd)
Aristos – Bevo/HC 2
Volendam 2 – EenO
Zondag 30 september
Lions 2 – Hellas
Aalsmeer 2 – Tachos