Derde zege op rij voor Vitesse

7 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft binnen een week zijn derde zege op rij behaald. De ploeg van trainer Peter Bosz was na overwinningen op Ajax (1-0) en uit bij Cambuur (2-0) zaterdagavond in Brede te sterk voor NAC. Bertrand Traoré zorgde voor de enige treffer : 0-1.

Vitesse had bij het defensief ingestelde NAC voortdurend het initiatief. Voor de pauze leidde dat niet tot treffers. Pas na de hervatting profiteerde Bertrand Traoré in de 74e minuut van een fout in de Bredase defensie. De spits van Vitesse gaf Menno Koch een heel klein duwtje in de rug, waardoor de NAC-verdediger Menno Koch volledig mistastte. Traoré passeerde vervolgens van dichtbij doelman Jelle ten Rouwelaar.
Vitesse kwam daarna niet meer in de problemen. NAC moest na die treffer de verdedigende stellingen verlaten en de beste kansen waren toen ook voor Vitesse. Treffers bleven echter uit.
“Het was voor de toeschouwers geen leuke wedstrijd om naar te kijken”, vertelde Vitesse-trainer Peter Bosz na afloop voor de camera van FOX Sports. “Het was een schaakspel en NAC wachtte op een fout van ons en die maak je wel eens. Maar na die 0-1 hadden wij de 0-2 moeten maken.”