Derde zege op rij Arnhem Eagles

22 februari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhem Eagles heeft vrijdagavond zijn derde zege op rij behaald. In de eerste divisie (noord) won de besketbalploeg van trainer Sven Voogt met 81-95 bij GS Stars. Bij rust leidde de Arnhemse ploeg al met 42-43.

In de bijna traditioneel lastige uitwedstrijd in Elburg bij nummer laatst GS Stars kende Arnhem Eagles een moeizaam begin. De gasten kwamen met 9-2 en 19-9 achter, maar herpakten zich daarna snel. Bij rust waren de rollen al omgedraaid en hadden de bezoekers met 42-43 de leiding.
Na de hervatting bouwde Arnhem Eagles de voorsprong door goed uitgespeelde aanvallen uit naar tien punten. “GS Stars was simpelweg niet bij machte het ons echt moeilijk te maken”, vertelde Guido Groenendijk, topscorer met 25 punten, na afloop. “Na rust was het geloof in een goed resultaat er al snel niet meer bij GS Stars en we hebben de wedstrijd volwassen en koel uitgespeeld.”
Door drie zeges op rij heeft Arnhem Eagles (12 punten uit 17 duels) nu drie ploegen onder zich. Hoofddorp (ook 12 uit 17), UBALL (10 uit 17) en GS Stars (6 uit 17) nemen de onderste drie plaatsen in. Groenendijk: “Het was dus een belangrijke overwinning op een directe concurrent. Maar we zijn er nog niet. Op 8 maart moeten naar Wageningen, tegen Pluto. Ook daar maar eens proberen de punten te pakken.”
Behalve Groenendijk scoorde Mylthon Poulino ook in de twintig punten voor Arnhem Eagles, namelijk 22.