Derde sessie workout-training met Thijs Broenink en Rick Verdouw

1 april 2020 | Van onze AS-redactie

Rick Verdouw en Thijs Broenink, korfballers van Oost-Arnhem, geven wekelijks op woensdagavond live een ‘workout-training’. Via de YouTube-pagina van Oost-Arnhem en de website van ArnhemSports.nl kan iedereen meedoen. Woensdagavond (vanavond) de derde editie, vanaf 18.30 uur.

De vorige twee sessies bleken een groot succes. “We krijgen heel veel reacties”, zegt Broenink. “Erg leuk was de reactie van Nanet Peters, die een paar jaar terug nog bij Oost-Arnhem in het tweede team speelde. Zij zit nu in Australië en heeft met een aantal vrienden vorige week woensdag aan onze training meegedaan. Dat vergroot het plezier voor ons om dit te doen.”

Broenink, ploeggenoot Rick Verdouw en trainer Ron Steenbergen hebben dit bedacht om ervoor te zorgen dat ook de andere selectieleden van Oost-Arnhem fit blijven. Broenink: “Of iedereen meedoet weet ik niet, maar in ieder geval wel een heel groot deel van onze selectie. Op het moment dat je lange tijd niets doet, dan heb je daar alleen jezelf mee. Dat geldt natuurlijk voor alle sporters.”

Of Oost-Arnhem, dat zich na een formidabel zaalseizoen plaatste voor de play-offs, nog in actie komt, is ook voor Broenink een grote vraag. “Ik hoop dat die wedstrijden nog doorgaan en met publiek. Het zou heel zuur zijn, want dit was voor ons de kers op de taart. Sportief dus heel vervelend als het niet door zou gaan, maar dat valt allemaal in het niet bij financiële problemen die mensen nu ondervinden of mensen die hun dierbaren verliezen. Dat is allemaal veel erger.”

De workout-training is elke woensdagavond vanaf 18.30 uur.