Derde plek skeeleraar Theo Selman

25 april 2011 | Van onze AS-redactie

Skeeleraar Theo Selman van het Eldense Heins Schaatsshop-skeelerteam is zaterdag in Zeist in de tweede wedstrijd van de Midden-Nederland competitie bij de Masters in de 40+ categorie als derde geëindigd. Op de foto rijdt Selman in vierde positie.

De Drielenaar ontsnapte met hulp van ploeggenoten in de finale aan het peloton. In het algemeen klassement rukte Selman, na 2 gereden wedstrijden, op naar de tweede plaats.
Behalve Selman waren in Zeist nog 4 rijders van het Heins Schaatsshop-skeelerteam van de partij: Rudy Schreijer, Tonnie Huisman, Patrick Degens en Marcel van der Burgh.
“Het is dit seizoen voor het eerst dat we met vijven zijn. Dan kun je als ploeg rijden, maar het was toch nog even wennen”, vertelde de in Lathum wonende Arnhemmer Marcel van der Burgh. “Theo was al een paar keer gedemarreerd en één van ons moest dan aan kop gaan rijden om het peloton af te stoppen. Je moet dan net hard genoeg rijden, want anders gaan ze je toch weer voorbij.”
In Zeist werden eerst 2 voorronden gereden. De beste 10 van elke voorronde plaatsten zich voor de finale. In die eindstrijd, waarvoor alle ‘Heins-rijders’ zich hadden gekwalificeerd, eindigde Tonnie Huisman als tiende. Patrick Degens (11e), Marcel van der Burgh (13e) en Rudy Schreijer (14e) finishten kort achter Huisman. Nationaal kampioen Raymond Jansen was in Zeist de sterkste.
De Midden-Nederland competitie gaat over 10 wedstrijden. Over 2 weken is de volgende in Nijkerk. Op zaterdag 2 juli rijden de skeeleraars op het Nationaal Sportcentrum op Papendal.