Demotraining voor jonge voetballers

24 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voetbalorganisatie Sportpartners verzorgt zondag 26 augustus op sportpark De Bakenhof (Arnhem-Zuid) een demonstratietraining voor jonge voetballers (6 tot en met 14 jaar). De visie van René Meulensteen staat daarbij centraal. Meulensteen is trainer bij Manchester United en de rechterhand van manager Alex Ferguson. De visie en de opleidingsmodellen van Meulensteen vormen de basis van de (jeugd)opleiding bij de Engelse topclub.

Voetbalorganisatie Sportpartners werkt al heel lang samen met René Meulensteen en heeft zijn visie uitgewerkt tot een uniek concept: ‘De René Meulensteen Voetbalscholen’.
Op basis van de visie van de trainer van Manchester United verzorgt Sportpartners 10 trainingen, waarbij alle facetten van het voetbal (techniek, tactiek, fysiek en mentaal) aan de orde komen.
Die trainingen worden op zondagen gehouden op sportpark De Bakenhof in Arnhem-Zuid. “Gezien de beschikbaarheid van de velden en de strategische ligging van het complex hebben we daarvoor een zakelijke overeenkomst gesloten met Sportclub Oranje”, legt Johan Scholten, één van de trainers van de Voetbalschool, uit. “Bij zondagverenigingen konden we niet terecht, omdat de velden op zaterdag bezet zijn door de jeugd, op zondag door de senioren. De beschikbaarheid is dan nihil. Sportclub Oranje heeft maar drie seniorenelftallen. Vandaar onze keuze voor sportpark De Bakenhof.”
Zondag 26 augustus is er op sportpark De Bakenhof een ‘vrije inloop’. Ouders en kinderen kunnen kennismaken en meer informatie krijgen over de inhoud van ‘De René Meulensteen Voetbalscholen’. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar (jongens en meisjes) mogen meedoen aan de demonstratietraining, maar dienen zich aan te melden door een email te sturen naar administratie@sportpartners.nl. Dat kan tot zaterdagavond 25 augustus.

Zie ook www.sportpartners.nl. Klik hier