Deelt SML een nieuwe tik uit aan MASV?

6 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de derde speelronde afgewerkt. MASV, met VDZ de torenhoge favoriet voor de titel in de derde klasse C, gaat zaterdagavond al op bezoek bij SML. Lukt het de ploeg van trainer Roberto Straal om MASV de tweede nederlaag toe te brengen? Wat doet ESA in de topper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal tegen koploper OVC ’85? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A

ESA – OVC ’85 (14.30 uur)
De ze streekderby is het duel van de trainers, Peter Gerristen (ESA, foto links) en Marco Bosch (OVC ’85, foto rechts). Beiden voetbalden nog samen in het eerste elftal van ESA en staan dus zaterdagmiddag tegenover elkaar. Bosch, bezig aan zijn eerste seizoen bij OVC ’85, staat met zijn ploeg na twee wedstrijden met 6 punten aan kop. ESA verloor afgelopen zaterdag met 1-0 bij Be Quick Zutphen en is uit op revanche. Een nieuwe nederlaag zou de Arnhemse ploeg in de strijd om de titel al ver terugwerpen.
Voor OVC ’85 is het duel met ESA de eerste grote testcase. De Oosterbekers wonnen al bij Redichem (4-1) en thuis van Oeken (3-2), maar die ploegen worden niet tot de toppers in 3A gerekend. Mogelijk heeft Bosch nog een tactische variant in huis om ESA te verrassen, maar de thuisploeg is licht favoriet.
Prognose: 3-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
SML – MASV (zaterdag 6 oktober, 18.30 uur)
In deze stadsderby, hoewel vroeg in het seizoen, staat er voor beide ploegen al veel druk op. SML, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, verloor vorige week in Ruurlo met 2-1. Voor de ploeg van trainer Roberto Straal (foto) was het de eerste competitiewedstrijd, want het geplande openingsduel met OBW ging op de eerste speeldag niet door.
MASV, een van de titelfavorieten, ging na de 5-2 zege in de openingswedstrijd tegen Gendringen op de tweede speeldag met 4-3 onderuit bij OBW, een gevaarlijke outsider in de strijd om het kampioenschap. SML en MASV kunnen zich dus beide geen nieuw puntenverlies permitteren.
Hoe dan ook een interessant duel. Voetbaltechnisch ziet het er bij SML meer dan voortreffelijk uit, maar het scorend vermogen blijft daar flink bij achter. Dat geldt niet voor MASV, dat in twee wedstrijden al acht keer scoorde, maar bij de formatie van het technische trio Tim Cornelisse/Nicky Hofs/Marco van Zanten liggen de problemen achterin. Met zes tegengoals in twee duels oogt MASV defensief kwetsbaar.
Prognose: 1-1.

SC Rheden – OBW (14.00 uur)
SC Rheden is na twee duels medekoploper met 4 punten uit 2 wedstrijden en dat mag gerust verrassend worden genoemd. na de fortuinlijke 2-1 zege op VVO bleef de ploeg van trainer Wilco Klop afgelopen zondag overeind bij FC Trias (2-2). Het vertrouwen zal daardoor zijn toegenomen. OBW lijkt op voorhand een tegenstander van iets meer kaliber. De zege op MASV is daarvan het bewijs.
Het voordeel van SC Rheden ten opzichte van OBW is dat de wedstrijd wordt gespeeld op natuurgras. De kwaliteit zal zondag op sportpark IJsselzicht echter doorslaggevend zijn.
Prognose: 1-3.

Vierde klasse D
Jonge Kracht – Westervoort (14.00 uur)
Westervoort verrast in de vierde klasse D. Na de 4-1 zege bij ONA ’53 was de Liemerse ploeg in de tweede wedstrijd met dezelfde cijfers te sterk voor het Arnhemse Eendracht. Met 6 punten uit 2 wedstrijden deelt Westervoort de koppositie met CHRC en Groessen.
Hoe sterk Westervoort is, zal blijken in de confrontatie met Jonge Kracht. De Huisense ploeg staat hoog aangeschreven en won de eerste wedstrijd met 4-1 bij Angeren. Afgelopen zondag was er in de wedstrijd tussen de twee titelfavorieten Jonge Kracht en DVV (2-2).
Westervoort zal in Huissen ongetwijfeld al met een punt tevreden zijn, maar de kwaliteit van de thuisploeg zal de doorslag geven.
Prognose: 3-1.    

Vijfde klasse D
Elsweide – De Paasberg (14.00 uur)
In deze klasse is na twee speelrondes geen enkele ploeg nog zonder verliespunten. Door het oneven aantal clubs kwamen Elsweide en De Paasberg beide pas eenmaal in actie. Op de eerste speeldag was De Paasberg vrij en verloor Elsweide met 3-1 bij Edesche Boys. Op de tweede speeldag hoefde Elsweide niet in actie te komen en ging De Paasberg thuis onderuit tegen Rijnland: 1-4.
Als Elsweide en De Paasberg een rol willen spelen in de vijfde klasse D is een overwinning in de stadsderby gewenst.
Prognose: 2-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma