Deel amateurvoetbal gaat plat

29 november 2021 | Van onze AS-redactie

De KNVB heeft voor komend weekeinde een streep gehaald door het reguliere voetbalprogramma bij de jeugd en de senioren in de A-categorie. Inhaalwedstrijden mogen, op vrijwillige basis, nog wel worden gepland. In afwachting van het debat in de Tweede Kamer, komende woensdag, en het medische advies dat de KNVB aan het VMC (Voetbal Medisch Centrum) heeft opgevraagd over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen, neemt de voetbalbond een besluit over de programma ’s op 11/12 en 18/19 december.

Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd.
In de B-categorie, veelal recreatief, blijft het programma gehandhaafd. Teams die in deze categorie niet willen spelen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen. Een opmerkelijk besluit, dat weer zal leiden tot veel overleg tussen de verschillende clubs over het al dan niet doorgaan van een wedstrijd. 

“Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd”, zo laat Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, op de website van de KNVB weten. “Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00 – 05.00 uur-regeling stil komt te vallen.”

Bron: KNVB.nl