Debuut Verdouw bij Oost-Arnhem

2 september 2010 | Van onze AS-redactie

Overgangsklasser Oost-Arnhem begint de veldkorfkorfbalcompetitie zaterdag met een uitwedstrijd bij DOS Kampen. Rick Verdouw (ex-Duko) maakt zijn competitiedebuut voor Oost-Arnhem.

Door de afwezigheid van Edwin Bouman en Thijs van Swaay, die per direct is teruggekeerd naar De Zwaluwen, komt er voor de 18-jarige Verdouw een plek vrij in de hoofdmacht van de overgangsklasser. Verdouw speelde vorig seizoen nog in de jeugd bij het Duivense Duko.
Verdouw is niet de enige jongeling die tegen DOS Kampen zijn opwachting maakt. Zo heeft trainer Petra Geelhoedt door de blessures van Yke Bijlsma en Sanne Ligt ook een plaatsje ingeruimd voor de tieners Roos Verheugt (15) en Doete de Vries (17).
De selectie van Oost-Arnhem heeft voor het nieuwe sezoen de nodige veranderingen ondergaan. Astrid van Aggelen, Floor Rosier, Senna van den Bos, Martijn Raadschilders en Thijs van Swaaij hebben de club verlaten. Jonge talenten zijn daarvoor dus in de plaats gekomen.
De selectie van Oost-Arnhem bestaat uit: Peter Hage, Thijs Broenink, Edwin Bouman, Marijn Valk, Rick Verdouw, Minke de Jager, Linda IJkhout, Yke Bijlsma, Sanne Ligt, Roos Verheugt, en Doete de Vries.
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen hadden we een gesprek met trainster Petra Geelhoedt. Zij begint aan haar eerste volledige seizoen. Vorig seizoen nam zij na de zaalcompetitie de taken van interim-trainer Erik Wolsink al over. Geelhoedt kon echter niet voorkomen dat Oost-Arnhem degradeerde uit de hoofdklasse van de veldcompetitie.

Het gesprek met trainster Petra Geelhoedt staat in de rechter kolom onder ‘Interviews’.